Exercitii care pot fi facute de pe canapea

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 10:21
7036 citiri
Exercitii care pot fi facute de pe canapea

Cei care nu vor sa se ridice de pe canapea pentru a face miscare nu mai au nicio scuza: pot sa faca exercitii chiar in fata televizorului.

Iata o serie de astfel de exercitii care, desi sunt facute de pe canapea, va pot ajuta sa aveti o silueta de invidiat. Exercitiile sunt sugerate de antrenori, instructori de pilates si fizioterapeuti, intervievati de TotalBeauty:

Forfecari de pe canapea

Forfecarile ajuta la modelarea picioarelor si abdomenului, sustine Tara Zimliki, antrenor personal si instructor din New Jersey.

Asezati-va la marginea canapelei si stati drept, pastrandu-va aceasta pozitie. Intindeti picioare in fata. Pastrand pozitia dreapta, incepeti sa faceti forfecari (incrucisati-va picioarele unul peste altul, in sus si in jos).

Repetati miscarea de 50 de ori sau cat de mult puteti.

Daca vreti ca exercitiul sa aiba un efect si mai puternic, incrucisati-va bratele in fata in timp ce faceti forfecarile (miscarea sa fie simultana cu fiecare forfecare).

Exercitiu cu tricepsii

Jolene Matthews, trainer personal din New Jersey, spune ca acest exercitiu este cel mai bun pentru brate si umeri.

Stati pe marginea canapelei si ridicati degetele de la picioare, balansandu-va pe calcaie. Asezati-va mainile langa corp, orientati degetele inainte si ridicati intreg corpul de pe canapea.

Coborati corpul in timp ce numarati pana la doi pana cand atingeti usor canapeaua, apoi ridicati-va din nou. Cheia acestui exercitiu este sa nu va asezati inapoi pe canapea complet pana cand nu terminati toate seturile de ridicari.

Se recomanda sa lucrati cate trei seturi de cate 20 de ridicari.

Ridicari ale picioarelor si degetelor

Acest exercitiu, recomandat de Heidi Mills, instructor personal din Norwich, Anglia, este foarte bun pentru muschii picioarelor.

Stati pe canapea cu genunchii inclinati si picioarele pe podea. Ridicati apoi calcaiele si stati in varful picioarelor.

Aduceti calcaiele inapoi usor si repetati miscarea pana va simtiti obositi.

Pentru ridicarea degetelor de la picioare, stati in aceeasi pozitie, dar ridicati degetele de pe podea, astfel incat numai calcaiele sa ramana in contact cu solul.

Exercitiu cu bratele

Acest exercitiu este recomandat pentru umeri si are efecte imediate, sustine Donna Hawley, instructor personal din Washington D.C.

Tineti in fiecare mana gantere de unu pana la trei kilograme (sau folositi sticle cu apa daca nu aveti gantere).

Stati pe marginea canapelei, astfel incat bratele sa atarne pe langa genunchi.

Stati drept pe canapea si ridicati bratele astfel incat acestea sa ajunga la nivelul umerilor. Apoi intindeti bratele pe fiecare parte pana cand pozitia corpului formeaza litera "T", iar apoi coborati-le.

Repetati exercitiul de zece ori (de jos pana cand pozitia corpului formeaza litera "T", le aduceti in fata).

Rotatii cu perna

Acest exercitiu este foarte bun pentru abdomen si nu numai, sustine Jehn Zerling, autorul cartii "Breaking the Chains of Obesity".

Asezati-va pe marginea canapelei, iar genunchii sa formeze un unghi de 90 de grade. Luati o perna si tineti-o in mana, cu bratele drept in fata.

Ridicati picioarele de pe podea pana la nivelul canapelei si rotiti perna de la un sold catre altul, miscarea fiind in sensul cifrei "8".

Daca va doare spatele, puteti pune picioarele pe podea si inclinati-va in spate intr-un unghi de 20 de grade format cu canapeaua. Repetati acest exercitiu de opt ori.

Abdomen

Julie Carlson Howard, instructor de fitness din San Diego, spune ca acest exercitiu este foarte bun pentru abdomen, insa precizeaza ca este destul de solicitant.

Asezati-va pe spate pe canapea cu picioarele intinse. Ridicati picioarele la sapte - opt centimetri de canapea si intindeti bratele drept deasupra capului.

Indoiti apoi genunchii catre piept si folositi bratele pentru a prinde tibia. Reveniti in pozitia de dinainte si repetati exercitiul pana obositi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#exercitii fizice canapea, #exercitii sedentari, #abdomene canapea, #forfecari canapea, #exercitii fizice acasa , #fitness
Comentarii