Fii in forma cu Dani Grigore: Ce trebuie sa stii daca vrei sa alergi iarna - Cate calorii arzi

Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 11:35
7889 citiri
Fii in forma cu Dani Grigore: Ce trebuie sa stii daca vrei sa alergi iarna - Cate calorii arzi
Foto: Arhiva personala Dani Grigore

"Pana vine caldura nu mai ies la alergat in aer liber, este prea frig" - aud asta des de cand am ales sa alerg zilnic 5 kiliometri timp de 366 de zile, pentru a-mi testa limitele.

Pana astazi, 27 ianuarie 2016, am alergat doar la temperaturi sub zero grade, nu am racit si nici nu am simtit frigul. Mai greu imi este cand stau in masina si astept sa se incalzeaza motorul.

Daca ti-ai propus sa alergi chiar daca e frig sau zapada, ar trebui sa stii ca aceasta activitate e mai dificila decat in restul anului si necesita experienta, nemaivorbind de o ambitie care sa reziste si la minus 20 grade.

Imbraca-te bine (nu gros), cu echipament mulat din polyester (pantaloni, lenjerie, tricou), o geaca prin care sa nu treaca vantul si nici sa se imbibe cu apa, o cagula, o esarfa la baza gatului si o pereche de manusi groase.

In prima parte a lunii, zapada a fost mare si am alergat cu o pereche de adidasi mai inalti si impermeabili. De cateva zile nu a nins si alerg cu adidasi clasici.

Chiar daca afara este foarte frig, reusesc sa transpir bine si sunt nevoit sa imi schimb repede bluza, pentru ca altfel risc sa racesc.

In timpul alergarii, trebuie sa te concentrezi foarte mult pe respiratie, pentru a nu inspira si expira agresiv. Respiratia trebuie sa fie una calma: la 3 pasi inspir, la 3 pasi expir.

Fii in forma cu Dani Grigore: Exercitii pentru un posterior ferm

De cand alerg, am reusit sa slabesc 2 kilograme (cu toate ca nu acesta este scopul meu), iar daca ma ghidez dupa ceas, ard undeva la 350-380 kcal pe o distanta de 5 kilometri, intr-o medie de 28 de minute.

Fii in forma cu Dani Grigore: Ora perfecta pentru a face sport - Mananci inainte sau dupa?

Inainte de fiecare alergare, ma incalzesc 5 minute, iar dupa ce termin, fac stretching 5 minute. Cand am timp, fac un automasaj (foam rolling, trigger point).

Fii in forma cu Dani Grigore: Cum sa te tii de sport - Trucuri ca sa nu-ti pierzi motivatia

Sfaturi pentru incepatori:

- imbracati-va corespunzator

- faceti incalzirea

- alergati pe distante scurte (1-2 km)

- mariti distantele la fiecare 2 saptamani

- alergati pe teren uscat, nu pe gheata

- nu alergati cu viteza mare; riscati sa cadeti sau sa va accidentati

- faceti stretching dupa ce terminati

- alergati de 2-3 ori pe saptamana

Fii in forma cu Dani Grigore: Treburile casnice pot fi considerate sport?

Alergarea in aer liber pot fi foarte placuta daca gasim motivatia necesara pentru a ne depasi limitele!

Dani Grigore,

Instructor personal si fitness manager Pure Jatomi Fitness Tomis Mall Constanta

https://www.facebook.com/danigrigorecoach/

Daca aveti vreo intrebare pentru expertii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Alearga in aer liber si iarna, #alergare aer liber iarna sfaturi, #alergare calorii consumate, #Dani Grigore antrenor, #sport ardere calorii , #fitness