Fii in forma cu Dani Grigore: Cum sa te tii de sport - Trucuri ca sa nu-ti pierzi motivatia

Miercuri, 30 Decembrie 2015, ora 16:14
8810 citiri
Fii in forma cu Dani Grigore: Cum sa te tii de sport - Trucuri ca sa nu-ti pierzi motivatia
Foto: Arhiva personala Dani Grigore

Traim intr-o lume care se misca foarte repede, fara sa ne bucuram de simplul fapt ca suntem pe Pamant sa ne traim viata si sa ne bucuram de noi, ca persoane. Ca sa tinem pasul si sa nu ramanem in urma, multi dintre noi fac sacrificii si uita de sanatate, fericire, de aspectul lor fizic, iar cel mai rau este ca uita de respectul fata de sine.

Ajungem sa pretuim starea de sanatate doar atunci cand ea este precara; pana atunci nici macar nu ne gandim la acest aspect. Ce este si mai grav e faptul ca suntem constienti, dar o punem pe locul 3 in viata noastra (dupa bani si familie). Cu toate acestea le spunem membrilor familiei si prietenilor sa mearga sa isi faca analize periodic, sa faca miscare, sa se relaxeze sau sa manance cat mai sanatos, declara pentru Ziare.com antrenorul Dani Grigore.

Fii in forma cu Dani Grigore: Cum dai burta jos repede si bine

In urma studiului "Global Burden of Disease 1990-2013", publicat in urma cu doi ani, a reiesit ca peste 90% din populatia lumii este bolnava. Coordonatorul studiului, un specialist de la Institutul de Sanatare si Evaluare al Universitatii din Washington, spune ca pe masura ce populatia creste, creste si numarul persoanelor care au un grad de deteriorare al sanatatii ridicat.

Trebuie sa ne gandim la noi, la sanatatea noastra si la faptul ca o viata mai lunga inseamna o perioada mai mare petrecuta alaturi de familie si de persoanele dragi noua. Pentru inceput, iti propun sa incepi cu pasi mici, siguri si cu obiective realiste.

- Primul pas si cel mai important in evolutia noastra este sanatatea. Iti propun sa iti faci timp pentru un set de analize, o consultatie si un test de efort. In urma acestor verificari iti vei da seama in ce punct de afli, iar din acel moment stii de unde pleci si unde trebuie sa ajungi.

Majoritatea doctorilor recomanda medicamente (dar daca poti sa alegi partea naturista este mai bine), miscare, alimentatie sanatoasa si relaxare. Este recomandat sa iti faci un set de analize la 6 luni pentru prevenirea bolilor sau a problemelor de sanatate.

- Pasul al doilea, care are o stransa legatura cu primul pas, este alimentatia. Stiu ca majoritatea nu aveti timp si ca primul raspuns este "Nu am timp!", dar ganditi-va la voi, incercati sa va hraniti, nu sa mancati tot din farfurie, doar pentru ca va este foame. La urma urmei, mancarea ne este si combustibil, dar si un factor care ne mentine sanatatea in parametri buni. O alimentatie corespunzatoare va poate feri de doctor, de patul de spital sau de medicamente. Alegerea va apartine!

- Pasul al treilea, care are legatura stransa cu primii pasi, este miscarea. Am descoperit lumea prin miscare, ne-am mutat din sate in orase si din localitati in tari si lista poate continua. Totul, prin cel mai simplu si usor mod: miscarea!

Acum sunt diferite si infinite modalitati prin care poti face miscare. Daca vrei sa faci miscare "indoor" alegi o sala, daca vrei ceva mai mult alegi un instructor, daca vrei sa faci miscare in aer liber poti sa iesi la alergat sau cu bicicleta.

Cum spuneam sunt multe, insa trebuie sa stii ce iti place, asa ca iti recomand sa le iei pe rand, de la cea in aer liber pana la miscarea in sala de fitness. Iti recomand sa abordezi cel mai ocupat instructor; el va fi in masura sa iti raspunda la intrebari.

Daca ai bifat primii si cei mai importanti pasi, urmeaza sa iti spun "Bun venit in lumea celor care se preocupa de sanatatea lor!". In urmatoarele randuri vei gasi nenumerate trucuri care te vor ajuta sa iti mentii motivatia ridicata si care te vor tine conectat la miscare.

20 se pasi care te vor pune in miscare

1. Fii curajos/curajoasa si urca-te pe cantar. Stiu ca in prima faza iti este dusman, dar in timp va deveni prietenul tau, pentru ca iti va arata ce vrei sa vezi (daca te implici in viata sportiva).

2. Cumpara-ti un echipament bun, frumos si investeste intr-o pereche de adidasi cu care sa te mandresti. Iti spun ca functioneaza. In prima faza, te motivezi pentru ca au costat si trebuie cumva sa isi merite investitia. In a doua faza vei fi nerabdator/nerabdatoare sa te imbraci si sa pasesti in sala.

3. Functioneaza plata in avans la sala de fitness pe perioade mai mari de 3-6 luni. Cu toate ca nu iti place sa mergi, ajungi sa te gandesti zilnic ca ai platit si ca trebuie sa frecventezi sala de 3 ori pe saptamana. Dupa ce incep sa apara rezultatele, iti spun ca nu vei mai renunta, iar plata in avans va fi o investitie in tine.

4. Alege sa mergi la antrenamentele de grup si sa te asezi langa o persoana "fit" (in forma) ; ea sigur te va motiva doar prin aspectul si placerea de a se antrena.

5. Mergi cu un prieten/prietena la alergare sau la sala. Veti fi unul pentru altul un colac de salvare.

6. Spune-le prietenilor sau anunta public target-ul tau. In felul acesta nu poti da in spate; este rusinos sa promiti si sa nu te tii de cuvant.

7. Incearca antrenamentul de calorii arse. Sunt pe piata ceasuri care indica numarul de calorii arse pe durata antrenamentului, iar in felul acesta te vei motiva sa te antrenezi mai bine si mai serios.

8. Cantareste-te, noteaza si fa o poza. Recomand sa te cantaresti si sa faci poze la doua-trei saptamani. Dupa aceea, arata-le apropiatilor si cere-le sa-ti spuna adevarul.

9. Asculta muzica. Cu atatea aplicatii si cu ajutorul Internetului, nu ai cum sa nu iti gasesti muzica perfecta pentru a te antrena. Toate telefoanele vin in dotare cu casti, toate salile au Internet wi-fi. Da drumul la muzica si relaxeaza-te!

10. Iesi din casa! Acolo e zona de confort, zona in care nu te poate deranja nimeni sau toti se vor folosi de energia ta.

11. Starea de bine dupa antrenament. Pe durata antrenamentul totul este greu: muzica nu iti place, tricoul nu sta bine etc, dar dupa acesta, crede-ma ca se instaleaza starea de bine, bucuria ca te-ai ocupat de tine.

12. Citeste bloguri. Totul este la un click distanta in ziua de astazi; alege un blog cu vechime, cu articole interesante si urmareste-l, te va ajuta.

13. Urmareste pagini de specialitate ale instrctorilor/atletilor. Identifica o persoana care te poate motiva, te poate ajuta sau iti poate raspunde la intrebari.

14. Cumpara haine noi. In functie de obiectivul tau, poti achizitiona haine pentru a te motiva, pentru a iti vedea evolutia.

15. Target 5km. Ce spui daca pui un pariu cu tine ca in 3 luni poti alerga 5 km?

16. Carti de specialitate. Invata de la cei mai buni, invata ceva simplu.

17. Vine vara? Atunci trebuie sa fii in forma sau sa reintri in forma dupa iarna.

18. Relaxare. Iesi din zona ta de confort si bucura-te de energia ta, de ce poti sa faci, te timpul tau liber.

19. Apeleaza la un instructor sau antrenor. Cateva sfaturi te vor ajuta- el iti poate arata un drum bun, pe care trebuie sa il urmezi. Lasa rusinea acasa!

20. Acum, ca ai citit, ramane doar sa iti spun ca e momentul sa incepi sa faci miscare!

Sa ne vedem mai sanatosi!

Dani Grigore,

Instructor personal si fitness manager Pure Jatomi Fitness Tomis Mall Constanta

https://www.facebook.com/danigrigorecoach/

Daca aveti vreo intrebare pentru expertii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cum te tii de sport, #motivatie mers sala, #motivatie sport miscare, #Dani Grigore instructor fitness , #fitness