Fii in forma cu Serban Blebea: Cum sa nu te ingrasi de Sarbatori

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 11:20
2659 citiri
Fii in forma cu Serban Blebea: Cum sa nu te ingrasi de Sarbatori
Foto: Serban Blebea

Perioada Sarbatorilor de Iarna vine cu o multime de tentatii culinare, iar cand ajungem sa ne urcam pe cantar riscam sa intram in depresie. Serban Blebea, specialist in transformari corporale, ne sfatuieste cum sa nu ne ingrasam in aceasta perioada.

In fiecare an sarbatorile de Craciun aduc bucurie, liniste si pace, dar si carnati, carne de porc, jumari, sarmale, piftie, caltabos si multe, multe... kilograme in plus pe cantar. Practic toata munca ta de un an de zile este pusa sub semnul intrebarii in mai putin de 15 zile, daca punem la socoteala si Anul Nou. Nu trebuie sa fie asa.

Sunt convins ca ai investit multi bani in abonamentul la sala, in antrenorul personal sau pur si simplu in mancare de calitate. Fara sa mai vorbim de orele petrecute in sala sau in parc la alergare. Cu siguranta nu iti doresti sa o iei de la inceput. De aceea, vreau sa iti ofer sase sfaturi rapide.

Fii in forma cu Serban Blebea: Cum sa scapi de pofte in 3 pasi simplu de urmat

Nu renunta la antrenamente

Fa o prioritate din a continua sa te antrenezi. Este putin paradoxal, acum ai mai mult timp liber la dispozitie, dar cu siguranta vei alege sa faci orice altceva in afara de sport.

Cu precadere in aceasta perioada ai nevoie sa faci multa miscare decat in restul anului, tocmai pentru a compensa micile indulgente alimentare pe care le faci.

Pastreaza indulgentele pentru ocaziile cu adevarat speciale

In ultimii ani, am vazut o explozie de reclame care preced sarbatorile de Craciun. Asta inseamna reclame la cozonac undeva pe la sfarsitul lui noiembrie. Nu incepe sa mananci "delicatese" de Craciun inainte ca sarbatorile sa inceapa macar. Te poti bucura oricand de ele impreuna cu cei dragi la masa de sarbatori.

Nu manca tot ce ti se ofera

In general, persoanele care au muncit mult pentru a-si pastra greutatea pe parcursul anului sunt pretentioase atunci cand vine vorba de mancare. Atunci cand mergi in vizita la cineva nu manca prajituri doar pentru ca ti-au fost oferite si nu este frumos sa refuzi. Este mai "frumos" sa refuzi decat sa cheltui bani pe abonamente la sala sau pe antrenori si sa iei toata munca de la inceput. Nu?

De cate ori, ti se ofera ceva "bun" de mancare intreaba-te daca chiar iti doresti cu adevarat. Invata sa spui nu, intr-un mod politicos.

Gateste-TE sanatos

Acest sfat este oarecum legat de precedentul. Acum sa ne imaginam ca tu esti gazda. Internetul abunda de retete sanatoase si gustoase pentru Craciun. Incearca ceva nou anul acesta. Inlocuieste macar o parte dintre retetele traditionale bogate in calorii cu altele noi. Invitatii tai o sa fie surprinsi intr-un mod placut. Iti garantez ca nu o sa se ridice nimeni de la masa si sa ceara acelasi ciolan de porc pe care il mananca in fiecare an.

Gandeste-te ca probabil si ceilalti invitati ai tai incearca sa isi pastreze greutatea intacta si mananca preparate din porc doar ca sa nu te refuze pe tine.

Poate cel mai important sfat pe care ti-l pot da: Evita sa mananci in timp ce gatesti!

Fii in forma cu Serban Blebea: Primii pasi catre un abdomen perfect

Uite cateva sfaturi pentru petreceri

Nu merge nemancat la o petrecere. Eu de fiecare data ajungeam sa mananc toate aperitivele si cipsurile cu cateva ore inainte sa se serveasca felul principal. Nu face aceeasi greseala.

Incearca sa-ti distragi atentia de la bunatati. Petrecerile nu sunt doar motive pentru a manca precum lupii. Bucura-te de compania prietenilor si concentreaza-ti atentia pe conversatii.

Foloseste farfurii mici. Te va ajuta sa controlezi mai bine cat mananci. Alege doar alimentele care iti plac cel mai mult si bucura-te de ele. Elimina sau diminueaza consumul de alcool. Contine calorii goale si iti creste pofta de mancare.

Stiu ca unele dintre sfaturile de mai sus par informatii generale de genul "Pentru un stil de viata sanatos, consumati minim doi litri de apa pe zi"... bla bla.. Si peste cinci minute ai si uitat care a fost acel sfat. Te asigur ca informatiile de mai sus pot fi foarte folositoare daca alegi sa le implementezi. Te pot ajuta sa eviti trei sau patru kilograme in plus.

Imagineaza-ti cum ai arata cu patru kilograme in plus. Scrie sfaturile de mai sus pe o hartie si lipeste-o de frigider.

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Serban Blebea este specialist in transformari corporale. Daca vrei sa slabesti cateva kilograme sau ai nevoie de o schimbare majora, te poti antrena alaturi de el in cadrul programului de succes "Slabeste cu Serban".

www.slabestecuserban.ro

"Nici un kilogram in plus de sarbatori".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Trucuri pastrare greutate sarbatori, #Serban Blebea fitness, #Serban Blebea antrenamente, #Serban Blebea slabit , #fitness