Fii in forma cu Serban Blebea: Mitul mancatului dupa ora 18:00 - care este adevarul

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 19:30
25244 citiri
Fii in forma cu Serban Blebea: Mitul mancatului dupa ora 18:00 - care este adevarul
Foto: Serban Blebea

Ar trebui sa mananci seara daca vrei sa slabesti? Sunt convins ca daca te-ai gandit sa slabesti ti-ai pus si tu aceasta intrebare.

Revistele si Internetul sunt pline de sfaturi de slabit. Unele sunt bune, altele sunt mai putin bune. "Nu mai manca dupa ora 18:00 daca vrei sa scapi de kilogramele in plus" este poate cel mai raspandit mit, explica pentru Ziare.com Serban Blebea, specialist in transformari corporale.

Sunt mai multe motive pentru care cred ca acest sfat nu te ajuta sa slabesti pe termen lung si chiar iti distruge obiectivele.

Iata care sunt argumentele mele ca sa intelegi de ce si cum sa mananci seara si sa slabesti in continuare:

Fii in forma cu Serban Blebea: Primii pasi catre un abdomen perfect

Metabolismul tau nu se opreste seara si nu tot ce mananci se transforma in grasime

Daca nu stiai, expresia metabolismul bazal se refera la cantitatea de energie pe care corpul tau o consuma pentru a desfasura in stare de repaus procesele vitale (respiratia, circulatia sangelui, reglarea temperaturii corpului etc.). Acesta reprezinta aproximativ 60-75% din cheltuielile zilnice energetice.

Asadar, chiar si atunci cand dormi, corpul tau consuma calorii. La sfarsitul zilei, totul se rezuma la a pastra o balanta calorica adecvata pentru scaderea in greutate, adica sa mananci mai putine calorii decat consumi.

Fii atent la mesajele pe care corpul tau ti le transmite

Daca simti ca iti este foame (sunt convins ca iti este cunoscuta senzatia care se resimte in zona abdominala), poti sa mananci.

Foamea nu este altceva decat o senzatie prin care corpul tau iti transmite ca are nevoie de energie. Daca mananci atunci cand iti este foame, nu te vei ingrasa. Din pacate, inca de mici suntem invatati sa ignoram semnalele pe care organismul ni le transmite, sa rontaim intre mese, sa terminam tot din farfurie chiar daca ne-am saturat etc. Asadar, daca iti este foame cu adevarat, mananca.

Fii in forma cu Serban Blebea: 4 pasi pe care sa ii parcurgi inainte de a incepe o dieta

Infometarea iti distruge masa musculara si te impiedica sa pastrezi rezultatele obtinute

Chiar daca nu faci bodybuilding, ci vrei sa slabesti, scopul tau este sa scapi de grasimea inestetica si sa pastezi masa musculara. Nu vei reusi sa faci acest lucru infometandu-te si renuntand la cina, mai ales daca obisnuiesti sa te antrenezi seara, inainte sa ajungi acasa.

Daca pierzi masa musculara, metabolismul tau bazal scade si vei fi nevoit sa consumi o cantitate din ce in ce mai mica de alimente pentru a nu te ingrasa. De aici apare in majoritatea cazurilor bine cunoscutul efect de yo-yo.

Asadar, daca iti este foame sau obisnuiesti sa te antrenezi seara, mananca cu 2-3 ore inainte de culcare. Acorda atentie semnalelor pe care corpul tau ti le transmite si ai grija la calitatea alimentelor pe care le mananci in a doua parte a zilei.

Branza slaba si iaurtul sunt optiuni bune pentru gustarea de seara intrucat contin caseina, care se digera lent.

Asadar, sfatul potrivit caruia daca nu mananci dupa ora 18:00 slabesti este doar un mit.

Fii in forma cu Serban Blebea: Cum sa scapi de pofte in 3 pasi simplu de urmat

Pentru a slabi trebuie sa acorzi atentie balantei calorice, calitatii alimentelor si sa tii cont de senzatia de foame si de satietate. Cu totii ne dorim sa obtinem rezultate cat mai repede cu putinta, insa cand vine vorba de scaderea in greutate zicala "graba strica treaba" se potriveste de minune.

Un plan alimentar echilibrat si un program de exercitii fizice sunt singura solutie care functioneaza pe termen lung.

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Serban Blebea este specialist in transformari corporale. Daca vrei sa slabesti cateva kilograme sau ai nevoie de o schimbare majora, te poti antrena alaturi de el in cadrul programului de succes "Slabeste cu Serban".

www.slabestecuserban.ro

Top zece exercitii pentru abdomen

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mitul mancatului dupa ora 18 00, #mancatul dupa sase seara, #mancarea sase seara , #fitness