Miscari pentru un corp ferm si frumos (Galerie foto)

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 07:00
8199 citiri
Miscari pentru un corp ferm si frumos (Galerie foto)

Exista multe modalitati de a face sport si multe miscari din care sa alegi, dar unele sunt mai eficiente decat altele, ajutandu-te sa ai un corp ferm intr-o perioada cat se poate de scurta de timp. Iar cum sezonul costumelor de baie se apropie cu pasi repezi, n-ar fi rau sa-ti faci temele.

Atunci cand faci sport este bine sa stii anumite tactici si sa te pregatesti cu diverse echipamente care sa iti usureze munca si sa te ajute sa nu faci intinderi.

In primul rand, iata de ce trebuie sa tii cont inainte de a incepe programul fizic, conform Prevention:

Echipamentul: ai nevoie de un cronometru, pentru a putea tine mai usor evidenta timpului lucrat la fiecare exercitiu si un step sau un material cubic, rezistent, inalt de 20-30 de centimetri.

Incalzeste-te 5 minute prin a merge sau alerga pe loc, dupa care fa 5 exercitii, cate un minut fiecare.

Incepatorii ar trebui sa faca un circuit complet, iar avansatii cate 5 circuite.

Fa acest tip de antrenament de 3 ori pe saptamana, in zile neconsecutive.

Exercitii pe step

Stai in fata unui step cu picioarele apropiate si mainile pe langa corp. Pune piciorul stang pe step, tinand capul ridicat si abdomenul incordat. Apoi ridica piciorul drept, ducand genunchiul la piept. Mentine pozitia o secunda, coboara-l apoi pe podea si repeta ridicarea inversand picioarele.

De ce functioneaza: stepul iti angajeaza in miscare muschii abdomenului si ai pieptului.

Exercitii pe saltea, cu genunchii ridicati

Stai pe o saltea cu picioarele indoite din genunchi, in aer, pune mainile in spatele capului si ridica-l cativa centimetri de la podea, tindind coatele inspre genunchi.

Incordeaza abdomenul si ridica-te si din trunchi si din picioare, pana cand membrele se intalnesc. Stai asa o jumatate de secunda, dupa care coboara. Ai grija ca in tot timpul exercitiului sa nu atingi capul si picioarele de podea.

De ce functioneaza: atat partea superioara a corpului, cat si cea inferioara sunt lucrate, ca sa nu mai vorbim de abdomen, care este incordat la maximin tot acest timp.

Cataratul muntilor

Pentru acest exercitiu trebuie sa incepi din pozitia flotarii, cu palmele pe podea si picioarele intinse, departate, tinandu-ti ecilibrul din varfurile degetelor. Indoaie genunchiul drept si pozitioneaza-l sub trunchi. Apoi ridica piciorul intins cat de mult poti, iar dupa ce faci cateva repetari, schimba picioarele.

De ce functioneaza: acest exercitiu iti mentine un ritm cardiac accelerat, ajutandu-te sa arzi multe calorii si sa iti tonifici muschii in acelasi timp.

Fandare laterala rotativa

Stai cu picioarele departate destul de mult, ridica mainile la nivelul pieptului si palmele inclestate. Fa un pas lateral inspre stanga, rotind tot corpul in acea directie. Indoaie genunchiul stang si coboara soldurile. Repeta pentru un minut, dupa care schimba piciorul.

De ce functioneaza: iti folosesti capacitatile de echilibru si coordonare musculara atunci cand te misti dintr-o parte in alta. Muschii ti se intaresc si sunt folositi si cei care in activitatile zilnice normale nu sunt prea solicitati.

Flotari

Plaseaza palmele pe podea, indoaie coatele in exterior si coboara corpul aproape de podea, tinand abdomenul indordat, astfel incat trupul sa nu se indoaie, ci sa ramana in linie dreapta.

Daca ti se pare prea greu, sprijina genunchii pe podea, astfel incat sa iti misti corpul in sus si in jos doar de la ei in sus. Ar fi insa de preferat sa nu recurgi la aceasta metoda decat daca esti la inceput si doar pentru o perioada scurta de timp, pana te acomodezi cu exercitiul.

De ce functioneaza: acest din urma exercitiu hibrid este mai putin solicitant si te ajuta sa iti intaresti muschii din partea superioara a corpului.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#exercitii tonifiere muschi, #exercitii slabire plaja, #exercitii fizice abdomen , #fitness