Putem slabi ascultand muzica ritmata

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 08:01
2916 citiri
Putem slabi ascultand muzica ritmata
Foto: Huffington Post

De obicei cand ne gandim la "arderea caloriilor", ceea ce ne vine in minte este o pastila sau un praf miraculos.

Cu toate acestea, stiinta a demonstrat recent ca exista ceva mai puternic decat toate suplimentele alimentare sau dietele neconventionale, si ca acest ceva nu se gaseste nici sub forma de capsula, nici imbuteliat intr-o sticla. Este vorba despre muzica.

Faptul ca suntem influentati de muzica nu este chiar atat de suprinzator. Cunoastem cu totii puterea muzicii si efectele ametitoare pe care un cantec le poate avea asupra noastra contribuind subit la cresterea adrenalinei.

Dar studii recente arata ca muzica face mai mult decat atat. Ea poate modifica, de fapt, fiziologia organismului, sau cum spune insusi Carlos Santana (marele chitarist mexican, care a influentat rock-ul prin stilul Chicano), aceasta poate "rearanja structura moleculara a ascultatorului", informeaza Huffington Post.

Cele mai recente rezultate ale celor care studiaza fenomenul provin de la Departamentul de Stiinte ale Vietii de la Universtitaea Trent din Nottingham, Anglia. In acest studiu, echipa de cercetatori a cercetat daca ritmul muzical in timpul exercitiilor fizice poate avea vreo influenta asupra organismului.

Pentru a testa acest lucru, cercetatorii au recrutat 24 de studenti de sex masculin si feminin pentru cinci sesiuni de testare separate, care au inclus emiterea de muzica lenta, melodii cu ritm rapid, precum si combinatii de muzica lenta si ritmata.

In toate sesiunile de testare, participantii au reusit sa depuna mult mai mult efort fizic atunci cand au ascultat muzica ritmata. Trecerea de la muzica lenta la cea ritmata a contribuit la o mai mare ardere a grasimilor fara modificari ale frecventei cardiace a celor testati.

Cercetatorilor nu le este inca foarte clar daca aceste efecte se datoreaza unei rearanjari moleculare sau doar pur si simplu faptului ca muzica poate distrage atentia de la oboseala. Ceea ce este evident, insa, este efectul puternic pe care muzica transmisa progresiv pana la cel mai rapid ritm il poate avea asupra cresterii capacitatii efortului fizic.

Consecventa este insa cheia pentru pierderea unei mai mari cantitati de grasime prin exercitii fizice dublate de muzica. Incercati deci pentru cateva saptamani sa ascultati muzica in timpul exercitiilor fizice incepand cu un ritm lent, iar apoi din ce in ce mai rapid si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#fitness muzica ritmata, #slabit muzica, #exercitii fizice muzica , #fitness