Stiai ca bicicleta fitness permite antrenamente eficiente chiar si in 15 minute?

Miercuri, 07 Noiembrie 2018, ora 11:44
31678 citiri
Stiai ca bicicleta fitness permite antrenamente eficiente chiar si in 15 minute?

Bicicleta fitness este unul dintre cele mai apreciate aparate in randul celor care vor sa slabeasca sau sa isi imbunatateasca starea generala de sanatate prin intermediul activitatilor sportive, iar rezultatele antrenamentelor sunt vizibile inca de la primele sedinte.

Daca vrei sa te apropii cat mai rapid de obiectivele propuse, programele de exercitii ce ofera varietate si provocari pot fi solutia perfecta.

Cum sa folosesti corect bicicleta fitness

Pentru a te putea bucura atat de confort, cat si de antrenamente eficiente, va trebui sa montezi corect bicicleta fitness inainte sa incepi exercitiile. Astfel, pozitioneaza-te langa bicicleta si ridica saua pana la nivelul soldurilor tale.

Apoi, dupa ce te asezi, pedaleaza de cateva ori pentru a te asigura ca genunchiul este usor flexat chiar si in pozitia cea mai indepartata a miscarii pe care pedalele o urmeaza.

Daca modelul de bicicleta fitness pe care il ai permite ajustarea ghidonului, testeaza mai multe pozitii pana o gasesti pe cea mai confortabila pentru tine.

Atentie, insa, si la distanta dintre ghidon si sezut, fiindca aceasta trebuie sa permita alinierea pe verticala a extremitatii genunchiului cu mijlocul pedalei.

Din ce in ce mai multe persoane din mediul urban aleg sa exerseze pe o bicicleta fitness la birou sau in confortul propriei locuinte, iar aceasta alegere este determinata, in mare parte, de lipsa timpului.

Asadar, in functie de timpul pe care iti permiti sa il acorzi activitatilor sportive, poti opta pentru unul dintre programele de antrenament din randurile urmatoare.

Acestea te vor ajuta sa slabesti si sa-ti imbunatatesti conditia fizica, sistemul cardiovascular si starea generala de sanatate.

In plus, vei putea pedala pentru jumatate de ora in fata televizorului, urmarind un episod din serialul favorit, sau 15 minute, timp in care vor rula 4-5 melodii din playlist-ul preferat.

Indiferent de durata sau intensitatea antrenamentului, insa, nu uita ca perioadele de incalzire si revenire sunt esentiale pentru a preveni accidentarile.

Antrenamentul de 15 minute

Atunci cand ti-a mai ramas ceva timp pana sa pleci catre serviciu, acest program scurt de exercitii iti va oferi sansa sa incepi ziua cu dreptul: vei putea arde rapid cateva calorii, te vei simti energizat toata ziua si-ti va ramane timp si de un dus scurt.

Iata pasii:

- incepi cu o incalzire de 5 minute, pedaland rapid la rezistenta minima;

- in urmatoarele 5 minute, pedaleaza in acelasi ritm rapid, dar alterneaza pozitia intre asezat si ridicat;

- timp de 1 minut, mareste rezistenta si pedaleaza cat poti de repede: aceasta va fi fortarea finala, asadar da cat poti de mult;

- ultimele 4 minute pe bicicleta fitness vor fi de revenire, asadar micsoreaza treptat rezistenta pana la zero.

Antrenamentul de 30 de minute

Printre cele mai eficiente si recomandate tipuri de antrenament pe bicicleta fitness se afla cele bazate pe intervale de efort variabil, precum HIIT si Tabata. Acest antrenament de jumatate de ora pe bicicleta fitness este unul Tabata, compus din intervale de 20 de secunde de efort intens si intervale de 10 secunde pentru recuperare.

Iata ce trebuie sa faci:

- incepe cu 5 minute de incalzire: pedaleaza rapid la rezistenta minima;

- pedaleaza pentru 20 de secunde la rezistenta medie, apoi 10 secunde la rezistenta scazuta. Repeta aceasta rutina de 8 ori, apoi acorda-ti o perioada de 1 minut de recuperare: pedalare lejera la rezistenta mica;

- repeta pasul de mai sus de inca 2 ori;

- incheie antrenamentul pe bicicleta fitness cu 5 minute de revenire, micsorand treptat rezistenta.

Daca vrei sa incerci si tu aceste doua programe de exercitii sau ai retetele tale de succes pentru a slabi folosind bicicleta fitness, intra pe Sport-Mag.ro si alege-ti modelul ideal de bicicleta fitness din gama variata de aparate, echipamente si accesorii sportive pe care le vei gasi la preturi speciale!

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#bicicleta fitness , #fitness