Vrei sa fii mai flexibil? Ce sport sa faci si ce sa eviti

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 21:47
10020 citiri
Vrei sa fii mai flexibil? Ce sport sa faci si ce sa eviti

Mai ales odata cu trecerea anilor, mentinerea flexibilitatii este unul dintre lucrurile care trebuie sa le intereseze cel mai mult pe femei si nu numai. Inutil de expus situatii in care flexibilitatea se poate dovedi nu doar utila, ci chiar necesara.

Daca te incapatanezi sa stai pe canapea si sa-ti spui ca miscarea nu e pentru tine, nu te intreba de ce nu te poti apleca, de ce iti simti corpul rigid. Iata ce feluri de miscare fac bine la mobilitate si care nu, conform Health.com:

Varianta buna: yoga

Aproape toate miscarile de yoga implica flexibilitatea. O suta de studii recente in cadrul carora au fost monitorizati 500 de participanti au aratat ca yoga creste flexibilitatea si in partea superioara si in cea inferioara a corpului.

In plus, ajuta si in ceea ce priveste echilibrul si pierderea kilogramelor in plus.

Varianta rea: ciclismul

Ciclismul este o activitate aerobica foarte buna, dar muschii sunt blocati intr-o singura pozitie si picioarele nu se intind complet deloc, iar spatele nu sta drept.

Varianta buna: Pilates

In afara ca iti intareste abdomenul, Pilates te ajuta si in ceea ce priveste flexibilitatea. Cercetatorii de la Universitatea din Iowa spun ca persoanele care faceau pilates timp de 2 luni reuseau sa isi apropie degetele de sol cu 2,5 cm mai mult decat inainte, atunci cand se aplecau tinand genunchii intinsi.

Varianta rea: alergatul

Alergatul este extrem de bun pentru arderea caloriilor, dar in timp face rau articulatiilor, mai ales daca nu ai incaltaminte potrivita. Daca iti place sa alergi, este esential sa faci exercitii de intindere, stretching.

Varianta buna: ore de dans

Fie ca te intinzi cu ajutorul unei bare de balet, fie inveti pasi de salsa, acest tip de miscare iti mareste flexibilitatea mai mult decat iti poti imagina, atat in ceea ce priveste mainile, picioarele, cat si in zona umerilor si a spatelui. Practic, tot corpul este lucrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#exercitii bune flexibilitate, #sporturi flexibilitate, #imbunatatire flexibilitate modalitati , #fitness