Zece beneficii surprinzatoare ale miscarii

Luni, 15 August 2011, ora 10:18
8818 citiri
Zece beneficii surprinzatoare ale miscarii
foto: arhiva

Se spune ca execrciitile fizice sunt un aliat al siluetelor suple si frumoase. Se mai spune ca nu se poate dieta fara exercitii fizice. Toate acestea sunt perfect adavarate. Dar asta nu este tot. Exercitiile fizice au multe alte avantaje, unele dintre ele surprinzatoare.

Exercitiile fizice reduc riscul aparitiei bolii Alzheimer, scrie Yahoo Shine. In plus, ele cresc capacitatea de concentrare, analiza si optimizeaza activitatea cognitiva. Cei care fac regulat exercitii fizice au o memorie mai buna si invata mult mai usor.

Riscul de a face osteoporoza se reduce substantial in cazul celor care fac exercitii fizice. Orice fel de forma de miscare este eficienta. Fie ca este vorba despre aerobic, jogging sau exercitii fizice simple in fata ferestrei deschise, dimineata. Singura conditie este ca exercitiile fizice sa fie practicate constant.

Sportul imbunatateste viata sexuala. Nu este un mit, este foarte adevarat si are efecte asupra ambelor sexe. Doar 20 de minute de miscare, in fiecare zi, cresc performantele si interesul pentru sex. Interesant este faptul ca femeile sunt chiar mai castigate, din acest punct de vedere comparativ cu barbatii, pentru ca exercitiile fizice stimuleaza secretia de estrogen.

Miscarea previne pierderea de masa musculara. Inaintarea in varsta este unul din factorii care duc la diminuarea maesi musculare. Miscarea efectuata constant pestreaza, pana la varste mai inaintate masa musculara.

Digestia si problemele de tranzit intestinal isi gasesc leacul in putina miscare. Balonarea, disconfortul abdominal, dispar la cateva zile dupa ce incluzi in programul zilnic 20-30 de minute de miscare - la sala sau acasa.

Exercitiile fizice reduc stresul, imbunatatesc starea de spirit, combat depresia. Efectele pozitive asupra psihicului apar practic de la finalul primei sedinte de fitness. Miscarea fizica produce endofile - celebrul hormon al fericirii, iar efectul este imediat.

Miscarea fizica creste randamentul general al metabolismului si regleaza functiile endocrine. O dovada este faptul ca femeile care fac constant miscare au un ciclu menstrual mult mai regulat compartiv cu cele care nu fac miscare.

Miscarea fizica este capabila, daca este efectuata constant, sa reduca riscul aparitiei maladiilor canceroase. Miscarea creste aportul de oxigen adus in tesuturi si prin acasta compenseaza procesul de formare al radicalilor liberi.

Miscarea scade riscul atacurilor cerebrale si coronariene, iar cei care totusi ajung sa aiba astfel de probleme au o mai mare capacitate de recuperare, iar efectele accidentelor vasculare sunt mult mai putin severe.

Problemele cronice ale pielii, de la acnee la boli autoimune, se amelioreaza considerabil daca faci miscare. Miscarea fizica stimuleaza circulatia sangelui ceea ce face ca celulele pielii sa primeasca oxigen proaspat si nutrienti. Miscarea este si o cale perfecta prin care poti stimula procesul de detoxifiere.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#miscarea fizica, #beneficiile miscarii, #metabolism accelerat, #acnee , #fitness