Caloriile negative - mit sau realitate?

Sambata, 21 Noiembrie 2009, ora 09:56
5827 citiri
Caloriile negative - mit sau realitate?

Din moment ce orice aliment are un continut caloric, termenul de "calorii negative" ar putea parea unul gresit sau macar inselator.

Insa, potrivit unor cercetatori, unele produse sunt mai greu de digerat, efectul net in urma consumarii lor fiind, in realitate, un deficit de calorii. Practic, organismul consuma mai multe calorii procesand aceste alimente decat obtine de pe urma lor, conform webecoist.com.

Cu cat vei consuma mai multe alimente de acest tip, cu atat mai putine calorii vei obtine de pe urma lor, ceea ce le face ideale in curele de slabire.

Totusi, dietele care se bazeaza pe aceste principiu sunt controversate, nu toata lumea fiind de acord ca alimentele cu calorii negative chiar exista. Chiar si asa, fructele si legumele cuprinse in lista alimentelelor cu calorii negative sunt extrem de sanatoase si obligatoriu trebuie incluse in dieta.

Afine, coacaze si alte fructe inrudite

Sunt unice printre alimentele cu calorii negative prin faptul ca au un nivel moderat de proteina, esentiala in diete. Majoritatea celor care incearca sa slabeasca uita ca au nevoie de asa ceva, inlocuind mancarurile mai grele sau cu un nivel ridicat al caloriilor cu unele fara valoare nutritiva.

Bogate in antioxidanti, Vitamina C si alti nutrienti ce iti ajuta sistemul imunitar (factor esential daca esti la dieta), ele ajuta la detoxifiere, actioneaza ca si purgativ, tratandu-ti si infectiile urinare. Alaturi de zmeura, afinele ajuta si la pastrarea vederii.

Toti acesti factori, alaturi de faptul ca au foarte putine calorii, aproximativ 50 la o cupa de fructe, fac din afine si fructele inrudite un aliment ideal, cu calorii negative.

Fructe din familia citricelor

Cu aproximativ 40 de calorii de fruct, citricele sunt foarte sarace caloric, mai ales daca tinem cont de dimensiunile lor. Bogate in Vitamina C si fibra, citricele ajuta sistemul digestiv, avand si ele proprietati purgative, daca sunt consummate in cantitati mai mari.

Daca adaugi dietei tale citricele, poti fi sigur ca vei slabi, fara ca organismul tau sa sufere intre timp, ramanand la fel de sanatos.

Pepenii

Sunt niste fructe ideale pentru a-ti potoli foamea vara, dand repede senzatia de satietate, gratie continutului mare de apa. Practic, obtii cel mai mult, fara a castiga si kilograme. Sunt in topul listei de alimente cu calorii negative.

Te ajuta sa ramai hidratat, ceea ce inseamna foarte mult pentru oricare dintre functiile organismului. O felie nu contine mai mult de 20 de calorii. Ideal ar fi sa se consume atat afine, cat si citrice si pepene zilnic, acest trio fiind unul de succes.

Legume cu calorii negative

Sunt bune oricum le-ai consuma, mai ales telina, cu un nivel al caloriilor aproape de zero. Practic, o radacina de telina nu are mai mult de 5 - 8 calorii. Exista, insa, si alte legume care ii sufla in ceafa.

Orice salata de legume abunda in apa, contine proteine si fibre, fiind si foarte bogata in nutrienti. Ramane doar sa descoperi cum le poti combina, pentru ca fiecare zi sa fie o surpriza totala din punct de vedere culinar. Cat despre kilograme, nu vei mai avea astfel de probleme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#alimente calorii negative, #frcute calorii negative, #legume calorii negative, #alimente cura slabire, #legume fructe dieta , #fructe calorii