Cate calorii si ce nutrienti are o banana?

Joi, 15 Martie 2012, ora 23:46
94919 citiri
Cate calorii si ce nutrienti are o banana?

Bananele sunt fructe indragite de foarte multe persoane, datorita gustului lor dulce. Ele sunt si extrem de sanatoase, pentru ca au o cantitate insemnata de potasiu, dar si alte elemente nutritive.

Potrivit LiveStrong, o banana medie are in jur de 105 calorii, din care 101 sunt date de carbohidrati si doar 5 provenind de la proteine. Asta inseamna ca un singur astfel de fruct iti ofera 5% din totalul zilnic de calorii, in cazul in care dieta ta include un numar total de 2.000.

Proteine si grasimi

Bananele au un gram de proteine pe portie, ceea ce inseamna 2% din totalul zilnic necesar. Bananele nu au niciun tip de grasimi si nici colesterol.

Carbohidrati

Un fruct are aproximativ 27 de grame de carbohidrati, 14 grame de zahar simplu, 10 grame de carbohidrati complecsi si 3 grame de fibre. Carbohidratii oferiti de o banana inseamna cam 9% din doza zilnica recomandata.

Vitamine si minerale

Un fruct are 2% din necesarul zilnic de fier, 1% din cel de calciu si 17% din vitamina C recomandata zilnic.

Cat conteaza gradul de coacere al bananei

Pe masura ce banana se coace mai mult in mod natural, nivelul de magneziu scade. Daca este coapta la cuptor, atunci cand este folosita in prajituri, pierde din elementele nutritive.

Nu este bine nici sa consumi banane extrem de verzi, caci acestea produc in corp o enzima care inhiba digestia, fapt ce duce la ingrasare.

Fructoza din banane

O banana medie are in jur de 5,72 grame de fructoza, o cantitate continuta de multe alte fructe. Acest ingredient natural este de preferat celor artificiale, luate din sucuri si dulciuri.

Glucoza

Gasesti 5,88 grame de glucoza intr-o banana, aceasta ajutand la mentinerea echilibrata a zaharului din sange, oferindu-ti energie. Desi trebuie sa ai grija ca glucoza sa nu creasca peste masura pentru a evita bolile, si o lipsa a acesteia poate duce la hipoglicemie.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#banane calorii, #banane nutrienti, #banane fructoza glucoza, #banane sanatate, #banane potasiu , #fructe calorii