Cinci fructe mai putin calorice. Cum sa le consumi

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 09:35
7435 citiri
Cinci fructe mai putin calorice. Cum sa le consumi

Vara, tarabele pietelor abunda in tot felul de fructe. Este foarte important sa decidem pe care le alegem, daca tinem sa avem o silueta frumoasa.

Unele fructe au fost date uitarii, altora nu le cunoastem prea bine proprietatile curative. Sau ni se intampla sa nu stim cum e mai bine sa le consumam.

De aceea, Journal des Femmes va aduce in prim-plan 5 fructe considerate de top, la care s-a luat in calcul aportul scazut in calorii al acestora.

Rubarba

Foarte scazuta in calorii (100 g/15 calorii). Socotita leguma-fruct. Fiindca tulpinile sunt legume, dar ele se consuma ca fruct. Rubarba este bogata in minerale (calciu, potasiu, magneziu) si in vitamine (C si K). Poate ajuta la ameliorarea crampelor stomacale si la stimularea tranzitului, in caz de intestin lenes.

Cu toate acestea, trebuie sa fim atenti, caci are si proprietati laxative. La noi in tara, pe tarabe este o aparitie mai recenta. Se cere multa prudenta pentru cei care o consuma prima data. Relativ acrisoara, se adauga zahar, daca o folosim pentru tarta, de exemplu. Zaharul alb poate fi inlocuit cu indulcitori rezistenti la gatit, ca stevia sau sucraloza.

Lamaia

Pentru 100 g, sunt socotite doar 26 de calorii. Verzi sau galbene, lamaiile contin vitamina C si substante antioxidante, ce incetinesc imbatranirea celulelor. Se consuma crude, pe cat posibil imediat dupa taiere, fiindca isi pierd vitaminele in contact cu aerul. Daca va folositi de razatura, alegeti lamai netratate, ecologice. Sucul asezoneaza felurile de mancare sau salatele.

Gutuia

Un fruct uitat de unii. La 100 g, se gasesc 28 de calorii. Daca poate semana cu marul sau para, este mai putin caloric decat ele. Bogata in fibre, gutuia este un fruct excelent pentru intestine, fiindca le protejeaza mucozitatile. De asemenea, este recomandata impotriva diareei. Din nefericire, se consuma adesea dulce si intotdeauna gatita sub diferite forme, ceea ce-i creste aportul de calorii si-i diminueaza vitaminele.

De aceea, se cere prudenta la indulcirea compoturilor din gutuie si la prepararea tartelor. Se recomanda inlocuirea zaharului cu indulcitori mai putin calorici (sucraloza, stevia, mierea).

Pepenele verde

Incontestabil este fructul verii. Pentru 100 g, vorbim de 30 de calorii. Putin dulce si putin caloric, contine 90% apa, ceea ce il face racoritor si de ajutor in potolirea setei. Depurativ si diuretic, pepenele este bogat in potasiu si contine in egala masura vitaminele A, B, C. Se consuma crud, in felii, in bauturi sau in salata de fructe.

Papaia

La 100 g, 33 calorii. Pulpa de papaia seamana cu cea a pepenului, dar este mai putin calorica. Mai bogata decat citricele in vitamina C, ea contine in aceeasi masura mai mult potasiu, calciu si magneziu. Este un fruct ideal pentru tonus, pentru a stimula sistemul imunitar, a preveni bolile cardiovasculare, a usura digestia. Dar papaina, o substanta continuta de fruct, poate provoca alergii.

De retinut ca fructele mai putin calorice isi pierd interesul daca sunt gatite cu zahar sau materii grase, cum ar fi untul.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#fructe calorii, #fructe dieta, #fructe cura slabire , #fructe calorii