Viata sanatoasa: Nucile

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 09:15
10269 citiri
Viata sanatoasa: Nucile

Nucul este intalnit in zona geografica intinsa din Balcani spre est, pana in Himalaya si sud-estul Chinei. In vestul si nordul Europei a aparut inca de pe vremea romanilor, iar in cele doua Americi de prin secolul al XVII-lea.

Nucile sunt fructe oleaginoase deosebit de hranitoare, foarte indicate in perioada rece a anului. Contin proteine, lipide, glucide si celuloza si sunt bogate in minerale ca sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc si iod. Au in compozitie vitaminele C, B1, B2, B5, vitamina PP si caroten. Au valoarea calorica mare, de 630 de calorii la 100 g.

Un studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona's Hospital Clinico, aparut in publicatia "American College of Cardiology" arata ca nucile, consumate dupa masa, impiedica ingrosarea arterelor, previn bolile de inima si aparitia atacului vascular cerebral.

Pentru ca sunt bogate in cupru, nucile sunt recomandate in regimul persoanelor care sufera de anemie, reumatism sau artroze. Doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 100 de grame de miez de nuca.

Continutul bogat in zinc recomanda nucile ca tratament adjuvant in astenie, intarzieri de crestere, tulburari ale sistemului nervos, afectiuni ale pielii, psoriazis si impotenta.

Pentru astenici se recomanda urmatoarea reteta energizanta: un pumn de nuci taiate marunt, amestecate cu o lingura de miere se mesteca indelung, dupa care se bea un pahar de suc de fructe.

Pentru marirea capacitatii de memorare si pentru perioadele de invatare, mai ales in sesiuni de examene, se pot consuma zilnic 10-15 nuci amestecate cu patru linguri de miere de albine poliflora. Amestecul se mananca pe indelete mestecand indelung fiecare inghititura.

Nucile nu sunt contraindicate hepaticilor, doar ca acestia trebuie sa le consume cu prudenta, in cantitati mici. Diabeticii pot sa consume nuci fara teama pentru ca acestea sunt sarace in glucide.

Nucile contin tanin care are efect astringent, folositor in tratamentul diareei.

Nucile proaspete sunt foarte apreciate pentru gustul lor excelent. Pentru a le reda iarna savoarea celor proaspete se poate pune miezul de nuca la inmuiat timp de 5-6 ore in lapte caldut sau nucile in coaja se pot tine 10 zile in apa rece.

Unde este astazi uleiul de nuca?

Candva, uleiul de nuci se prepara in gospodarii, la tara si era foarte apreciat pentru proprietatile sale anticolesterolice. In caz de hipercolesterolemie, este indicata o cura cu durata de 8-10 zile pe luna, cu doua linguri administrate dimineata pe nemancate.

Extern, frectia cu ulei de nuca a intregului corp este indicata in tratamentul copiilor anemici si rahitici.

Sa avem sanatate!

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#calorii nuci, #tratamente naturiste nuci, #medicina naturista nuci , #fructe calorii
Comentarii
Poza tataie2010
tataie2010
rank 4
Pentru marirea capacitatii de memorare si pentru perioadele de invatare, mai ales in sesiuni de examene, se pot consuma zilnic 10-15 nuci amestecate cu patru linguri de miere de albine poliflora.