Ananasul te ajuta sa slabesti

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 07:40
8487 citiri
Ananasul te ajuta sa slabesti

Se povesteste ca atunci cand Cristofor Columb a ajuns in Guadalupe, in semn de respect, bastinasii l-au intampinat cu ananas, cum ar fi astazi la noi painea si sarea. In carnetul sau, Columb a notat ca ananasul "este asemenea conului de brad, dar este de doua ori mai gros. In plus, gustul lui este excelent. Poate fi taiat cu un cutit cum se despica napul si pare a fi foarte sanatos."

La plecare, Columb a primit in dar, un ananas de la indieni pe care l-a oferit apoi, lumii intregi. Se pare insa ca adaptarea ananasului la noile conditii din Europa nu s-a facut nici usor si nici repede.

Cu vreo doua sute de ani in urma, ananasul inca era un produs de lux, pe care nu si-l permitea oricine. Asa se face ca si bogatii ajunsesera sa-si imprumute fructele de ananas unii altora ca sa-si decoreze casele la evenimente speciala.

In America de Sud, locul lui de origine, localnicii inca mai venereaza ananasul printr-o sarbatoare inchinata lui. Tot acolo, ananasul era folosit ca leac in tratarea racelilor, infectiilor, astmului, parazitilor intestinali, constipatiei.

Ananasul are in compozitie sa vitaminele A, B, C si E, acid citric, acid malic, iod, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, mangan, sulf, fier, zaharoza, glucoza, celuloza si bromelina. Ananasul este nutritiv, dezintoxicant, diuretic, intareste sistemul imunitar. Consumat regulat, se recomanda in anemii, obezitate, intoxicatii, guta, litiaza, demineralizare, sinuzite.

Bromelina din sucul de ananas si din codita fructului, calmeaza arsurile de la stomac, stimuleaza circulatia sanguina, ajuta la disparitia negilor si a bataturilor, are o puternica actiune antioxidanta, ananasul fiind recomandat in ateroscleroza, boli ale inimii, astm, afectiuni ale colonului.

In curele de slabire se recomanda fructul proaspat, neprelucrat si nu compotul in care se toarna zahar din belsug, adevarata bomba calorica. Bromelina din compozitie actioneaza si in cazul curelor de slabire, descompune proteinele, favorizeaza digestia si porifica sangele.

O suta de grame de ananas proaspat, cam trei felii, contine 50 de calorii. , 1,2 grame fibre, 25 miligrame de vitamina C, plus magneziu, potasiu, fier, vitaminele B6 si E, un adevarat complex de energie de care organismul are mare nevoie in aceasta perioada a anului. Vitamina C, prezenta in ananas in cantitate apreciabila, intareste imunitatea si mentinea pielea curata, sanatoasa si stralucitoare.

Ananasul se gaseste de cumparat in supermarket-uri dar si in piete, la standurile cu fructe exotice. La cumparare, fructul trebuie sa fie greu si dur la atingere, coaja trebuie sa fie curata, fara pete, iar frunzele sa aiba un verde lucitor. Se poate fi pastra cateva zile la temperatura camerei ca sa se coaca mai bine, dar nu prea mult, ca sa nu fermenteze.

Sa avem sanatate!

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 25 aprilie, într-o conferință de presă la Timișoara că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. Afirmația...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#ananas cura de slabire, #ananas compot, #ananas compozitie, #ananas leac naturist , #fructe