Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Avocado, aliatul colesterolului tau - cum il transformi in milkshake

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 12:22
7196 citiri
Avocado, aliatul colesterolului tau - cum il transformi in milkshake

Avocado, cu o istorie de 3.000 de ani, pe care aztecii il numeau "fructul zeilor" si despre care mayasii credeau ca are puteri magice, chiar afrodiziace, ar trebui consumat mai des, chiar daca nu este un obisnuit al acestor tinuturi, data fiind capacitatea sa de a tine colesterolul sub control.

Avocado, bogat in vitamine, minerale, inclusiv potasiu (pe care il contine intr-o cantitate mai mare decat bananele), nu contine colesterol sau grasimi solide, insa are multe grasimi mononesaturate (care scade colesterolul rau). Astfel, seamana dintr-un punct de vedere cu uleiul de masline, continand grasimi bune, conform FelameFirst.

Unele studii au aratat si ca avocado este la fel de sanatos ca si afinele pentru sanatatea mintala.

Avocado, care contine si fibre, fiind astfel un aliat al intestinelor, are un nivel mare de acid oleic, despre care s-a aratat ca previne cancerul mamar.

Contine vitamine precum A, care este esentiala pentru dsanatatea pielii, a oaselor, parului, dar si a sistemului imunitar. Si Vitaminele B1, B2, B6 sunt continute de avocado, acestea fiind cruciale pentru metabolism, ajutand la o mai buna concentrare si la combaterea depresiei. Despre Vitamina B6 s-a aratat ca ajuta sistemul nervos, fiind benefic mai ales femeilor, in general.

Milkshake de avocado

Pentru a te bucura de toate beneficiile acestui fruct, poti sa il transformi in milkshake. Acesta se prepara in doar 5 -10 minute.

Daca vei folosi 2 fructe medii, 250 ml de lapte semidegresat, 100 ml de apa, sucul de la 3 lime, 4 lingurite de zahar sau sirop de agave si un varf de sare vei obtine doua pahare inalte de bautura, circa 600 ml.

Cum procedezi? Combina toate ingredientele pana obtii un lichid pe care il racesti putin inainte de a-l servi.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#avocado sanatate, #avocado beneficii, #avocado colesterol, #avocado inima, #avocado vitamine, #avocado grasimi, #milkshake avocado, #retete avocado , #fructe