Bananele ingrasa, un simplu mit?

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 07:44
49095 citiri
Bananele ingrasa, un simplu mit?
Foto: studentsoftheworld.info

Bananele sunt bogate in calorii si carbohidrati si tocmai de aceea multe persoane cred ca ele ingrasa. In realitate, orice fruct consumat in exces ingrasa, au spus specialistii americani, iar banana nu face exceptie.

Pentru efectele lor benefice asupra intregului organism, bananele sunt fructele preferate ale atletilor. Pot inlocui o gustare usoara, ori un desert, sunt usor de impachetat si transportat, deci sunt fructele ideale pentru a fi consumate intre mese, daca te afli in alt loc decat acasa, informeaza iloveindia.com.

Nutritionistii americani au demontat mitul potrivit caruia bananele ingrasa si au spus ca, pe langa continutul lor nutritiv, exista si multe alte beneficii pe care ele le pot avea asupra sanatatii, deci ai inca un motiv pentru a le include in alimentatie.

Daca se consuma natural, fara frisca, lapte, crema sau blaturi, banana se comporta ca orice alt fruct. Contine calorii, minerale si vitamine, iar kilogramele in plus apar doar daca faci exces si mentii o dieta bazata doar pe banane sau optezi pentru combinatii calorice periculoase pentru silueta ta.

Nu contin colesterol, sodiu sau grasimi, iar medicii recomanda banana proaspata, si nu la cuptor ori gatita, pentru a nu-si pierde continutul caloric. Se digera usor si chiar favorizeaza tranzitul intestinal normal.

Contine trei tipuri de zahar (sucroza, fructoza si glucoza), care in combinatie cu fibrele asigura organismului un plus considerabil de energie. Medicii cred ca o banana este suficienta pentru 90 de minute de efort sustinut. Nu vei resimti lipsa de putere, dureri musculare sau de articulatii.

Daca orice alt fruct se digera in 15 minute, bananele au nevoie de 45 de minute pentru a fi complet digerate. Acesta este motivul pentru care multe persoane se simt balonate imediat dupa ce consuma banane si au impresia ca aceste fructe ingrasa. In realitate, digestia este mai lenta, dar dupa 45 de minute senzatia de balonare si lipsa de energie vor fi simple amintiri.

Bananele de la micul dejun te ajuta sa slabesti. Vei avea o masa bogata caloric, care iti va asigura necesarul de energie pentru intreaga zi. Sunt bogate in vitamina A, B6, C, zinc si potasiu si au importante proprietati asupra imbunatatirii sistemului imunitar.

Sunt ideale pentru o cura de detoxifiere pentru ca favorizeaza digestia normala. Mai mult, potasiul continut ajuta la reglarea tensiunii arteriale si favorizeaza producerea de hemoglobina, deci pot fi alimentele ideale in cazul anemiilor.

Daca mai ai vreun dubiu asupra mitului ca bananele ingrasa, nu poti decat sa incerci o dieta regulata, in limite normale, de banane si vei vedea in scurt timp efectele benefice asupra origanismului tau, fara nici un kilogram in plus.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#banane ingrasa, #banane sanatoase, #banane cura slabire , #fructe