Beneficiile consumului de fructe si legume

Joi, 14 Martie 2013, ora 11:31
34700 citiri
Beneficiile consumului de fructe si legume

In conditiile actuale cand, indiferent de anotimp, atat pe tarabele din piete cat si in supermarket-uri gasesti fructe si legume proaspete, nu ar mai trebui sa se spuna ca primavara organismul sufera si este slabit din lipsa de vitamine si minerale si ca e timpul sa-l aprovizionezi pentru mai multa energie si vitalitate.

Acest lucru era valabil altadata, astazi se poate spune ca este vorba de neglijenta, nepasare fata de propria sanatate sau, pur si simplu, lipsa de informare, chiar daca media isi face datoria si ne atentioneaza constant sa consumam zilnic fructe si legume ca sa fim sanatosi.

E drept ca multe din aceste produse, aduse de peste mari si tari, care umplu rafturile supermarket-urilor, nu au nici gustul nici aroma a ceea ce ne amintim de odinioara dar, in piata, la producatorii autohtoni, inca mai gasim fructe si legume de-ale noastre, care ar trebui sa alcatuiasca o parte a alimentatiei de fiecare zi.

Fructele si legumele ar trebui consummate zilnic, ca atare sau sub forma de suc, deoarece au proprietatea de a-i oferi organismului cantitatile necesare de nutrienti care pot sa previna bolile grave, precum diverse forme de cancer sau boli cardiovasculare, si carentele nutritionale.

Fructele si legumele au, de regula, o valoare calorica mica si de aceea sunt recomandate in curele de slabire, impotriva obezitatii sau persoanelor care vor sa-si pastreze silueta. Consumul regulat de fructe si legume in detrimentul alimentelor bogate in grasimi si zahar, mentine o stare de sanatate buna si fereste organismul de imbolnaviri.

Cele mai optime momente de consumat fructe sunt cele dintre mese, sub forma de gustari. Fructele sunt dulci, energizante, contin fibre, vitamine, minerale si apa pura. Daca, dupa o zi obositoare si stresanta, simti o foame acuta de dulce, cel mai bine e sa ai la indemana niste curmale, o mana de stafide sau un mar. Sunt mult mai recomandate decat bomboanele sau produsele de patiserie.

In ceea ce priveste consumul de legume, ar trebui sa nu-ti lipseasca salata de la nici o masa dar nici mancarea gatita, macar o data pe zi mancare calda. Astazi, cand avem la indemana atatea legume, putem face salata de legume ca si in timpul verii. De neglijat insa, nu sunt nici muraturile pe care e pacat sa le arunci pentru ca le-a trecut timpul.

Daca vrei si-ti place sucul de fructe sau de legume, atunci, ca sa fii sigur pe ceea ce consumi, prepara-ti-l acasa din produsele cumparate din piata. Doar asa stii sigur ca ceea ce bei este intr-adevar suc natural. Pentru ceea ce cumperi de la magazine, imbuteliat, nimeni nu are curajul sa-ti garanteze ca este ceva natural, chiar daca eticheta frumos colorata si atragatoare, iti spune surazand ca bei ceva natural.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#beneficii legume fructe, #fructe legume sanatate , #fructe