Beneficiile fructelor de toamna

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 14:47
3630 citiri
Beneficiile fructelor de toamna

O plimbare pana in piata si o privire atenta in jur, spre produsele expuse pe tarabe, te vor ajuta sa redescoperi cat de bogata si de darnica este toamna. Fructe colorate, de marimi si forme diverse te imbie parca sa le iei acasa. Numai la piata vei gasi fructe romanesti si chiar daca nu sunt perfecte, ca cele din supermarket-uri, au aroma si gustul specifice lor.

Merele sunt dulci, zemoase si contin pectina, o fibra care reduce nivelul colesterolului din sange. E bine ca merele sa fie mancate cu tot cu coaja deoarece celuloza din coaja imbunatateste digestia. Merele curate dintii si intaresc gingia.

Piersicile contin vitamina C si E si caroten, mai mult chiar decat morcovul. Daca ai probleme cu digestia, mananca dimineata una, doua piersici, pe stomacul gol. Sa nu fie reci, de la frigider. Pune-le de cu seara pe noptiera sa aiba temparatura camerei.

Strugurii curata organismul de toxine, au efect diuretic, intarzie imbatranirea datorita antioxidantilor pe care ii contin, protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare. Cauta strugurii inchisi la culoare, cu bobitele rosii sau negre, si mananca-i cu tot cu coaja si samburi.

Perele se recomanda, mai ales, persoanelor supraponderale si celor care sufera de diabet pentru ca au cel mai scazut indice glicemic dintre toate fructele. Fibrele solubile din compozitie scad pofta de mancare si potolesc senzatia de foame. Prin consumul perelor se asigura sanatatea inimii si a colonului.

Prunele previn anemia prin continutul lor ridicat de fier si regleaza tensiunea arteriala prin cel de potasiu. Au proprietati laxative pentru ca accelereaza tranzitul intestinal. Persoanele care sufera de constipatie sa profite de existenta prunelor din aceasta perioada si sa consume dimineata, pe nemancate, cateva prune ca atare, nu in compot.

Fructele de padure au efecte antioxidante, tonice, energizante, antibacteriene si anticanceroase. Catina contine vitamina C, murele incetinesc imbatranirea creierului prin continutul bogat de vitamina E, afinele trateaza cistitele si imbunatatesc vederea.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mere sanatate, #prune gem, #piersici compozitie , #fructe