Beneficiile uimitoare ale uleiului esential de grapefruit roz

Luni, 27 Decembrie 2010, ora 21:36
41978 citiri
Beneficiile uimitoare ale uleiului esential de grapefruit roz
Foto: newdirectionsaromatics.com

Uleiul esential de grapefruit roz se obtine prin presarea la rece a coajei acestui fruct. Uleiul esential rezultat nu este numai un ulei purificator si cu proprietati de curatare, ci are totodata si capacitatea de a energiza luminos trupul si de a inalta spiritul.

Grapefruit-ul roz este renumit si pentru ca stopeaza pofta de dulciuri, fiind recomandat pentru tratarea tulburarilor de alimentatie si problemele de obezitate, arata Natural News.

Parfumul proaspat de grapefruit roz te ajuta sa treci peste acele dimineti cand, pur si simplu, nu ai chef sa te ridici din pat. Daca este tinut pe noptiera, mireasma lui are rolul de a te pune in miscare in cel mai scurt timp.

Este folosit si in aromoterapie, avand un rol revitalizant, mai ales atunci cand te simti coplesit. Uleiul de grapefruit ajuta foarte mult la refacerea acelei stari de bine, recapatandu-ti astfel optimismul. Poate fi, asadar, un excelent odorizant de camera.

Acest ulei esential are un mare rol in cresterea respectului fata de propria persoana. Dupa inhalare, veti avea sentimentul ca aveti forte noi, iar energia pe care o veti capata nu va mai fi ceva atat de neobisnuit, cum vi se parea inainte.

Si pe langa faptul ca diminueaza apetitul, grapefruitul roz ajuta totodata si la imbunatatirea digestiei si a metabolsmului. Folosit in cosmetica, acesta are diferite proprietati.

Daca adaugati o picatura sau doua de ulei esential in sticla cu sampon, veti observa ca, in timp, parul va capata o stralucire sanatoasa. De asemenea, a fost demonstrat faptul ca grapefruitul roz este foarte bun pentru un scalp sau un ten gras.

Daca este aplicat local, acest ulei poate avea efecte astringente si de tonifiere. Ajuta mult si in stimularea sistemului limfatic. In acest fel ajuta corpul sa elimine toxinele.

Uleiul de grapefruit roz stimuleaza, de asemenea, si functiile ficatului si ale vezicii biliare. Constituie un tonic excelent pentru ca activeaza circulatia si reinnoieste celulele pielii.

Potrivit medicinei antice, gustul acru de ulei de grapefruit are rolulul de a reda echilibrul si de a repara probleme cum ar fi constipatie, flatulenta, anxietate, griji, neliniste, sindrom premenstrual si insomnie. Gustul acru imbunatateste si ritmul un sistem digestiv lent.

Cum sa folositi uleiul esential de grapefruit roz

Amintiti-va ca este important sa folositi un ulei presat la rece extras din coaja fructului si daca se poate si cu un certificat ca produsul este organic. Si asta pentru ca pesticidele se afla pe suprafata fructelor si a legumelor si nu pot fi pur si simplu indepartate complet prin spalare.

Picurati unul, doi sau chiar trei stropi de ulei de grapefruit pe palme, frecati-le, faceti-le cupa si inspirati incet aroma. Puteti "ajusta" cu usurinta intensitatea parfumului prin apropierea sau indepartarea mainilor de nas.

Este recomandat sa inspiri mireasma intre 5 si 20 minute, inainte de masa. De asemenea, este important sa beti apa pura, dupa inhalarea uleiului.

Daca se va crea un amestec de ulei esential de grapefruit roz cu cel de patchouli salbatic, efectul primului va fi accentuat, iar rezultatul va fi o suprimare naturala a poftei de mancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#grapefruit beneficii, #ulei grapefruit roz, #grapefruit roz tratament , #fructe