Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cand devin fructele si legumele otravitoare

Duminica, 21 Iulie 2013, ora 11:26
5793 citiri
Cand devin fructele si legumele otravitoare
Foto: inquisitr.com

Desi doctorii recomanda consumul de fructe si legume, aceste alimente pot provoca toxiinfectii alimentare cauzate de anumite bacterii periculoase pe care le contin.

Cele mai intalnite alimente care provoaca afectiuni digestive sunt carnea gatita insuficient, fructele de mare, ouale, precum si fructele si sucul obtinut din legume, scrie Inquisitr.

Bacteriile responsabile de toxiinfectia alimentara sunt E.coli, Salmonella si Listeria.

Nu numai carnea declanseaza problemele digestive

Totusi, desi parerea generala este ca aceasta problema este provocata de carne, ea nu este responsabila decat de 22% dintre aceste cazuri de probleme digestive. Putini stiu ca spanacul si laptuca reprezinta si ele o cauza des intalnita a toxiinfectiei alimentare.

De exemplu, gastroenterita poate fi provocata de salata si verdeata, aceasta boala afectand stomacul si intestinul subtire. Simptomele pe care pacientul le resimte sunt diareea, vomitatul, crampele si durerea abdominala. Bacteriile ajung pe legume si fructe in principal in urma procesului de recoltare si de manipulare.

Urmari grave ale toxiinfectiei provocate de fructe si legume

De asemenea, apa poate fi si ea un mijloc de transmitere a unor asemenea boli. Daca pe alimente sunt prezente asemenea bacterii, atunci acestea se inmultesc in cateva ore, in cazul in care alimentele sunt tinute la temperatura camerei.

Din cauza faptului ca fructele si legumele sunt consumate adesea crude, ele transmit omului si bacteriile responsabile de afectiunile digestive. Pentru ca nu sunt gatite la temperatura ridicata, bacteriile prezente pe ele nu sunt omorate.

In cazurile extreme, urmarile pot fi severe, ajungandu-se chiar la insuficienta renala, ce se poate dovedi fatala.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#toxiinfectie legume fructe, #boli stomac fructe , #fructe