Capsunile elimina toxinele din organism

Sambata, 16 Iulie 2011, ora 22:08
8176 citiri
Capsunile elimina toxinele din organism

Daca vrei sa te bucuri de puterea vindecatoare a capsunilor, atunci alege-le pe cele romanesti, chiar daca sunt mai mici si poate nu la fel de aratoase ca cele aduse de departe. Sunt mai parfumate si au un continut mai mare de nutrienti.

Capsunile, surse de antioxidati, mentin organismul tanar mai mult timp si-l feresc de boli degenerative de care nimeni nu-i scutit daca nu-si ia masuri sa le mai amane. De asemenea, capsunile ajuta la mentinerea glicemiei in limite normale pentru ca sunt sarace in zahar si calorii.

Nutritionistii spun despre capsuni ca sunt fructe de leac intr-o multime de boli, dar ca sa ne bucuram de proprietatile lor antivirale, antibacteriene si imunostimulatoare trebuie consumate ca atare, neprelucrate si fara adaosuri, zahar, frisca etc.

Capsunile scad nivelul colesterolului. Acidul ascorbic, lecitina, pectina si antioxidantii din compozitie scad nivelul colesterolului pentru ca au capacitatea de a ameliora circulatia sangelui si imbunatati musculatura inimii. O suta de grame de capsuni proaspete au doar 32 de calorii si 98% din necesarul zilnic de vitamina C.

Studiile recente confirma faptul ca aceste fructe, consumate proaspete, macar de trei ori pe saptamana, tin departe bolile cardiovasculare.

Cantitatea mare de vitamina C din compozitia capsunilor, dubla fata de aceeasi cantitate din portocale, mareste rezistenta organismului, ferindu-l de infectiile inerente verii precum enterocolita, bronsita provocata de aparatele de ventilatie ori alte raceli specifice anotimpului cald.

Fructoza, apa si fibrele alimentare din compozitie fac din capsuni un remediu excelent pentru o digestie normala. Consumate inaintea meselor, capsunile ajuta tranzitul intestinal, stimuleaza activitatea bilei si grabesc digerarea alimentelor. Semintele din capsuni au un continut ridicat de celuloza, substanta care ajuta la inlaturarea cu succes a toxinelor din tubul digestiv.

Capsunile, bogate in potasiu si vitamina C, tin tensiunea sub control. O suta de grame de capsuni contin 250 mg de potasiu si o suta de mg de vitamina C. S-a constatat, de asemenea, ca persoanele care consuma regulat fructe de padure au un risc mai mic de a se imbolnavi de Alzheimer. Impreuna cu fragii si afinele, capsunile imbunatatesc memoria si procesul de invatare.

Capsunile trebuie consumate in 48 de ore de la recoltare, perioada in care isi pastreaza maximumul de nutrienti. Se degradeaza repede chiar si in frigider, de aceea este recomandat sa se tina intr-o cutie bine inchisa pe raftul cel mai apropiat de congelator.

Atentie! Persoanele care sufera de colita, gastrita, divertriculoza ori sunt predispuse la alergie nu trebuie sa consume aceste fructe deoarece ar putea sa le agraveze afectiunile de care sufera. De asemenea, capsunile nu se recomanda copiilor sub trei ani din cauza substantelor care au un potential ridicat alergen.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#capsuni compozitie, #capsuni sanatate, #capsuni antioxidanti, #capsuni beneficii , #fructe