Cat de sanatosi sunt strugurii rosii?

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 18:05
24283 citiri
Cat de sanatosi sunt strugurii rosii?
Foto: Buzzle

Daca te intrebi cat de sanatosi sunt strugurii rosii pentru organismul tau, afla ca acestia nu sunt numai extraordinar de deliciosi, ci si plini de substante nutrive necesare organismului tau.

De fiecare data cand cineva vorbeste despre struguri, iti vine in minte imaginea unui fruct delicios si ti-ai dori sa ai cel putin o boaba sa iti satisfaci pofta, insa esti constient de modul in care actioneaza acesta asupra ta? Daca nu, afla in continuare.

Toate tipurile de struguri contin fitonutrientii, substanta esentiala pentru bunastarea ta. De asemenea, in struguri se regaseste antocianina, care da culoarea specifica rosie atat strugurilor, cat si sucului, mustului si vinului rosu, asa ca nu se poate regasi si in strugurii albi.

Aceasta substanta este benefica organismului uman, de aceea se spune ca vinul rosu este mai sanatos decat cel alb, aminteste Buzzle.

15 struguri rosii contin aproximativ un gram de fibre. Expertii recomanda ca pentru o inima sanatoasa sa consumi cel putin 25-30 de grame de fibre zilnic. Daca vei consuma struguri in mod regulat, o sa poti furniza organismului cantitatea necesara de fibre.

Strugurii rosii sunt buni si datorita grasimilor monosaturate pe care le contine, au un continut mic de grasimi saturate si un nivel mic de colesterol.

Strugurii te feresc de diabet si boli de inima

In privinta caloriilor, nu iti face griji, pentru ca la 100 de grame de struguri rosii consumi circa 60 de calorii.

In afara de asta, strugurii rosii contin, printre multe altele, si vitamina C si vitamina A, potasiu, mangan, fier, acid folic, calciu, vitamina B6, zinc si cupru. Realitatea este ca nu prea ne dam seama de cat de multe ne poate oferi acest fruct.

De asemenea, medicii recomanda consumul de struguri si pentru ca acestia contin resveratrol, substanta responsabila cu sanatatea inimii. De asemenea, resveratrolul are capacitatea si de a combate obezitatea.

O substanta care se gaseste in struguri combate obezitatea

Acest fruct reprezinta si o importanta sursa de energie, datorita continutului ridicat de zahar. Strugurii contin si vitamina B, care ajuta la buna functionare a muschilor si a sistemului nervos. Prin urmare, poate fi foarte important pentru copii si pesoanele care au parte de multa activitate fizica.

Numeroase studii au demonstrat ca strugurii sunt benefici pentru progresul tesuturilor si celulelor corpului. Acestia contin si "pterostilbene", antioxidant ce lupta impotriva cancerului si reduce nivelul colesterolului. Tot pentru a reduce riscul aparitiei cancerului sunt bune si flavonoidele din struguri.

De asemenea, s-a demonstrat ca si polifenolii din struguri ofera protectie impotriva bolilor de inima.

Asadar, putem spune ca strugurii reprezinta unele dintre cele mai bune produse ale naturii pentru om, asa ca ii poti consuma in continuare cu incredere, stiind ca-ti fac numai bine.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#proprietati benefice struguri, #struguri importanta organism, #struguri inima sanatoasa , #fructe