Ce contine un mar?

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 08:36
71227 citiri
Ce contine un mar?

Nu mai este nevoie sa argumentam de ce sunt merele cele mai bune fructe. Foarte interesant este insa ceea ce contine un mar, iar cu totul spectaculoasa este proportia perfecta intre minerale, adaptata parca la nevoile metabolismului uman, dar si cantitatea impresionanta de vitamine, in condtitiile in care cu oarecare variatii, in functie de soi, un mar are in medie doar 150 de grame.

Un mar, cu o greutate medie, are 78 de calorii. Din cele 150 de grame ale fructului, 125 sunt apa. Un mar contine 0,4 grame de proteine, 20 de grame de carbohidrati, 0,25 de grame de grasime, scrie whfood.

In ceea ce priveste vitaminele, un mar are 80 de UI de vitamina A, 0,03 miligrame de vitamina B1, 0,14 miligrame de vitamina B12 si 6,85 miligrame de vitamina C, reprezentand 20% din necesarul zilnic. Un mar mai are si 3,28 milicentigrame de vitamina K, ceea ce il face util in dieta vegetariana.

Ce contine o portocala?

La categoria minerale, un mar contine aproape noua grame de calciu, 7,5 miligrame de magneziu, 16,4 miligrame de fosfor, reprezentand 50% din necesarul zilnic, 160 de miligrame de potasiu, adica aproape 30% din necesarul zilnic. Un mar contine si 0,01 grame de omega 3, si 0,06 grame de omega 6, dar si peste patru grame de fibre solubile, adica 12% din nevoiea zilnica de fibre a omului, precum si numerosi alti nutrienti specifici, cu puternice efecte antioxidante.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#viata sanatoasa mere, #beneficii mar , #fructe