Ce fructe trateaza afectiunile respiratorii

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 20:40
10026 citiri
Ce fructe trateaza afectiunile respiratorii

De curiozitate macar treci prin piata, in aceasta perioada, ca sa vezi ca tarabele sunt pline de fructe de-ale noastre, romanesti, de toate marimile, culorile si gusturile. Nu sunt perfecte, nu sunt precum cele aduse de peste mari si tari si pe care le gasesti numai in supermarketuri, ambulate in culori atragatoare, dar sunt proaspete si poarta in ele aroma pamantului nostru.

Fructele sunt bune pentru ca inlocuiesc dulciurile despre care unii sustin ca ar fi nesanatoase, dar, datorita compozitiei, sunt si adevarate medicamente care vindeca si trateaza cu aceeasi eficienta precum tratamentele de sinteza, numai sa stii cum si cand sa le folosesti.

In general, fructele sunt bogate in apa, saruri minerale, precum calciu, fier, fosfor si iod, vitamine - A, C, E si grupul B, celuloza. Continutul scazut de proteine si carbohidrati le recomanda in curele de slabire si detoxifiere. Datorita continutului de celuloza, fructele sunt laxative, dar si diuretice, mineralizante, vitaminizante.

Merele sunt excelente in caz de afectiuni ale aparatului respirator. Persoanele care sufera de bronsita pot sa se trateze cu ceai de mere. Doua - trei mere se taie cu tot cu coaja, in felii subtiri, si se fierb un sfert de ora intr-un litru de apa. Ceaiul se bea pe parcursul unei zile.

Tot pentru tratarea bronsitei se taie marunt doua - trei mere, se acopera cu apa si se fierb zece minute. Amestecul se bea cald, pe parcursul unei zile.

Impotriva tusei seci se face un amestec din trei mere rase, o ceapa si o lingurita de miere de albine si se ia de mai multe ori pe zi.

Daca faci placinta sau prajitura cu mere, sa nu arunci cojile. Usuca-le ca sa le folosesti la nevoie. Cojile sunt uscate cand se zdrobesc intre degete cu un mic zgomot.

Pulberea se obtine macinand coji de mere, bine uscate si maruntite, in rasnita electrica de cafea. In caz de laringita, se amesteca o lingura de pulbere de coji de mere cu una de seminte de in si una - doua linguride de miere de albine. Toate acestea se fierb acoperit, timp de zece minute, in 300 ml de apa. Din acest amestec se ia de trei ori pe zi, cu zece minute inainte de masa.

Gutuia, ultimul fruct care se coace toamna tarziu, se recomanda in tratamentul tuberculozei, preparata astfel: se taie o gutuie in felii subtiri care se pun intr-un litru de apa si se fierb pana cand apa scade la jumatate. Lichidul rezultat se strecoara prin presare si se bea de-a lungul unei zile. Acelasi preparat se recomanda si in caz de digestii anevoioase.

Sa avem sanatate!

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#fructe afectiuni respiratorii, #mere compozitie, #laringita tratament naturist, #coji mere ceai, #gutuie sanatate, #bronsita tratament naturist , #fructe