Ce trebuie sa stii despre struguri, must si vinuri medicinale

Duminica, 05 Decembrie 2010, ora 15:07
15541 citiri
Ce trebuie sa stii despre struguri, must si vinuri medicinale

Toamna a si trecut. Daca nu ai apucat sa te bucuri de fructele ei cele mai de pret, strugurii, pregateste-te din timp, cu informatii, pentru la anul, pentru ca nu stii ce pierzi.

Deliciosi si consistenti, strugurii intaresc sistemul imunitar, fiind considerati, pe buna dreptate "hrana vie". Au un puternic efect tonic, vitaminizat, diuretic si antitoxic. Strugurii au fost utilizati inca din antichitate pentru efectele lor terapeutice. Dacii utilizau strugurii pentru tratarea bolilor oculare, iar grecii, pentru cele de plaman si ficat.

Medicament dulce

Strugurii contin: apa 72%, zaharuri 16-22%, saruri minerale (calciu, fier, potasiu, sodiu si zinc), vitamine si enocinamina (un colorant natural, continut de strugurii negri) care au efect tonic. 100 de grame de struguri contin pana la 90 Kcal!

Datorita continutului lor, strugurii sunt recomandati in cazul multor afectiuni, printre care: anemie, artrita, arteroscleroza, convalescenta, hemoragie, intoxicatie, tulburari digestive si surmenaj.

Pentru a beneficia de virtutile terapeutice ale acestor fructe, puteti sa le consumati ca atare sau sub forma de suc. Strugurii sunt folositi si in cosmetica, intrand in compozitia unor creme pentru hranirea tenului, a parului sau combaterea celulitei.

Cura de struguri

Cura de struguri este recomandata in anemie, afectiuni biliare, in caz de hipertensiune arteriala si chiar reumatism. Aceasta cura o puteti face cu ajutorul strugurilor rosii si negri.

Strugurii trebuie sa fie copti foarte bine, provenind din podgorii netratate chimic. Cantitatea recomandata va fi impartita in trei parti egale si va fi consumata cu o ora si jumatate inainte de masa.

Cura scurta Dureaza trei zile, timp in care veti consuma cate 750g - 1.500g de struguri pe zi. Cura este recomandata in bolile de ficat si rinichi.

Cura medie Dureaza 15 zile. In prima zi veti consuma 1 kg de struguri, apoi cate 500g de struguri pe zi. Aceata cura este recomandata in restul afectiunilor mentionate mai sus.

Cura lunga Dureaza o luna si este recomandata in cazul cancerului. In primele doua zile, bolnavul consuma 500g de struguri/zi, in zilele 3 si 4 cantitatea creste la 750 g.

Poate nu stiati!

Un litru de must contine 900 de calorii si este echivalent, din punct de vedere energetic, cu 10 oua, 1.500 g de cartofi sau 650 g carne. Acest "lapte vegetal" cum a fost numit, este recomandat in cazul afectiunilor reumatologice, hepatice, bolilor infectioase.

Cura cu must este recomandata si copiilor, pentru combaterea anemiei, rahitismului si constipatiei. Acestora li se va adminstra o lingurita de must pe zi. Cu mustul din strugurii albi puteti sa va spalati fata pentru hranirea tenului. Lasati sa actioneze circa 10 minute.

Vinul, ca medicament<

Vinul este un medicament natural, cu o singura conditie: trebuie consumat cu moderatie. Doua, trei pahare de vin pe zi ajuta la imbunatatirea starii de sanatate. Vinul revigoreaza, are un efect antiviral, antistres, scade colesterolul si previne afectiunile cardiovasculare. Consumat in cantitati prea mari, vinul se transforma intr-un adevarat dusman al sanatatii.

Intoxicatia etilica acuta (betia) si intoxicatia etilica cronica (alcoolismul cronic) duc la tulburari digestive, intoxicarea ficatului si pancreasului. Acestea sunt doar cateva din efectele nocive ale abuzului de vin.

Pentru prepararea vinurilor medicinale se foloseste vin natural de calitate. Amestecul este fiert in vase smaltuite, iar sticlele cu "elixir" se pastreaza, inchise ermetic, la temperature constanta.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#cura vin sanatate, #tratament naturist struguri, #efecte benefice struguri, #vin medicament, #must sanatate , #fructe