Grapefruit-ul rosu este un antioxidant puternic - Farmacia din casa

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 07:35
82560 citiri
Grapefruit-ul rosu este un antioxidant puternic - Farmacia din casa
Foto: harrysorchards

Grapefruit-ul, obtinut dintr-o incrucisare accidentala dintre pomelo si portocala, este un fruct citric mare, rotund, galben sau rozaliu, cu miezul zemos si amar, de culoare galbena, roz sau rosie. Pulpa este apreciata pentru continutul bogat in enzime care stimuleaza digestia.

Grapefruit-ul a inceput sa fie cultivat pe scara larga pe la inceputul secolului al XX-lea si si-a trait perioada de glorie prin anii '70, cand nutritionistii americani l-au recomandat in curele de slabire.

Ca si lamaile ori portocalele, grapfruit-ul are un continut bogat de vitamina C ceea ce-l face benefic pentru intregul organism. Fructul contine apa, 90%, cantitati importante de calciu, fier, fosfor si potasiu, vitamina A si cantitati mai mici de ale vitaminelor B1 si B2.

Datorita continutului ridicat de vitamina C, grapefruit-ul trateaza racelile si ajuta la scaderea febrei. Consumul regulat de grapefruit, cate un fruct pe zi, ca atare, salata sau suc, simplu ori combinat, previne bolile tubului digestiv, constipatia, aciditatea gastrica, ateroscleroza, astmul.

Deoarece are foarte putine calorii, grapfruit-ul este recomandat in curele de slabire, dar consumat cu o jumatate de ora inainte de mese si fara a avea prea multe restrictii la masa.

Atentie, insa, daca faceti un tratament medicamentos, nu e recomandat sa consumati grapefruit deoarece s-ar putea ca substantele din fruct sa diminueze ori chiar sa anuleze eficacitatea pastilelor.

Datorita continutului mare de uleiuri esentiale, coaja de grapefruit este recomandata ca antiviral si antibacterian natural. Numeroase produse de cosmetica, infrumusetare si intretinere au in componenta acest fruct.

Ca si rosiile (tomatele), grapefruit-ul rosu contine licopen, un antioxidant puternic pentru organism, care are efecte antitumorale. Specialistii spun ca grapefruit-ul rosu este unul dintre cele mai sanatoase alimente si ca substantele antioxidante pe care le contine impiedica imbatranirea precoce a organismului.

Retineti!

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Increderea ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#grepfruit beneficii organism , #fructe