Cum faci inghetata de casa?

Joi, 03 Mai 2012, ora 08:13
48659 citiri
Cum faci inghetata de casa?
foto: arhiva

Daca inghetata este un deliciu caruia nu-i poate rezista nimeni, inghetata de casa este superlativul. Evident ca inghetata din comert este cremoasa si buna, dar este plina de E-uri si aditivi. Toate acestea dispar in inghetata facuta in casa.

Iata cateva sfaturi ca sa poti face in casa inghetata perefecta. Ingredientele de baza, asa cum sunt enumerate de sweets.seriouseats.com sunt: fructele, laptele, smantana, iaurtul gras, zahar sau miere, oua (uneori), arome naturale de vanilie, rom, migdale, dar si nucile, alunele, migdale, nuca de cocos rasa si stafide. La toate acestea de mai pot adauga ness sau espresso, cacao pudra si bauturi alcoolice, gin, coniac, vodka si pentru gust si pentru finetea inghetatei facute in casa.

-Foloseste ingrediente foarte reci atunci cand faci inghetata. Daca folosesti fructe, spala-le si scurgele foarte bine. Zdrobeste fructele si lasa-le sa se scurga pentru a elimina o parte din sucul care poate face ace de gheata.

-Foloseste smantana degresata, foarte proaspata. Iaurtul gras este un ingredient perfect, secretul este insa ca acesta sa fie foarte bine scurs de zer, ca sa ai o inghetata de casa fina si cremoasa.

-Poti adauga in inghetata de casa, preparata cu fructe, crema de branza. Vei avea o inghetata fina si cremoasa.

-Mierea este un bun inlocuitor pentru zahar, doar ca trebuie sa o amesteci bine cu iaurt, lapte sau smantana pana ce se dizolva complet. Daca faci inghetata de casa dupa retete care contin si oua, pune un galbenus in plus si un albus in minus, inndiferent ce spune reteta. Inghetata o sa fie mult mai cremoasa.

-Alcoolul adaugat in inghetata o face sa inghete mai repede si sa faca mai putine ace.

-Dupa ce ai pus inghetata de casa la congelat si aceasta s-a intarit trebuie sa o bati din nou cu mixerul. In felul acesta toate acele de gheata dispar. Operatiunea trebuie repeta de doua-trei ori.

-Un truc excelent este sa bati inghetata de casa, bine congelata chiar inainte de a servi. Va avea temperatura ideala si nici un ac de gheata!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#inghetata de fructe, #inghetata de casa, #smantana degresata, #dieta de vara, #pudra de cacao , #fructe