De ce este bine sa consumi pepene galben

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 12:48
8743 citiri
De ce este bine sa consumi pepene galben

Avand o pulpa carnoasa, un miros imbatator si o culoare apetisanta, imbietoare, pepenii galbeni sunt extrem de placuti de majoritatea persoanelor. In afara de gust si savoare, aceste fructe au si alte avantaje.

Iata ce :efecte secundare" benefice vei resimti consumand pepeni galbeni, potrivit Symptom Find:

Vitamine si nutrienti

In pepeni gasesti fibre si acid folic, dar si multe alte vitamine precum C, B6 sau A. Si minerale precum magneziu, potasiu, niacina sau tiamina se afla din abundenta in acest fruct.

In plus, acesta contine si un compus numit adenozina, care protejeaza inima si imbunatateste circulatia sangelui. Beta-carotenul da frumoasa culoare galbena pepenilor, fiind transformat de corp in vitamina A.

In plus, pepenii sunt foarte saraci in calorii, astfel incat sunt ideali in orice cura de slabire.

Previn boli

Pepenii galbeni te pot face mai sanatos in diverse moduri. Spre exemplu, beta-carotenul ajuta ochii si previne cataracta, dar si diverse tipuri de cancer, in timp ce Vitamina C imbunatateste sistemul imunitar si apara de radicalii liberi, ajutand corpul sa lupte cu bacteriile si infectiile.

In plus, acest fruct iti regleaza si metabolismul si nivelul zaharului din organism, datorita complexului de vitamine B si a potasiului, ceea ce face ca zaharul si carbohidratii sa se elibereze treptat si nu brusc.

Alte beneficii

Daca te simti stresat, pepenele galben iti va regla bataile inimii si iti va asigura un circuit sanguin bun catre creier, ajutandu-te sa te concentrezi mai bine si sa dispara starea de anxietate. Poate preveni si cheagurile de sange si retentia de apa in exces.

In plus, numeroase persoane au observat ca fructul ii ajuta atunci cand vor sa se lase de fumat, sprijinind corpul sa se adapteze mai bine lipsei de nicotina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#pepene galben sanatate, #pepene galben beneficii, #pepene galben vitamine, #pepene galben prevenire boli , #fructe