De ce este bine sa mananci nuca de cocos

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 08:15
76900 citiri
De ce este bine sa mananci nuca de cocos

Nuca de cocos este folosita prea putin daca este sa ne raportam la beneficiile nutritionale pe care le are. Indemnul nostru este sa mananci nuca de cocos.

Fie ca este proaspata, fie ca este rasa, nuca de cocos este disponibila tot anul. O excelenta sursa de energie si un veritabil aliat pentru sanatate si silueta, scrie Cuisineaz.com .

Nuca de cocos isi pastreaza o mare parte din beneficii, dar pentru asta trebuie corect conservata. Cel mai bine este sa cumperi si sa folosesti fructul intreg. O sa ai laptele de cocos, un tonic excelent cu un gust placut, dar si miezul nucii de cocos proaspete. O poti rade sau o poti taia in bucatele si rontaii intre mese.

Nuca de cocos este un fruct atipic, foarte bogat in grasimi si zahar, care are circa 350 de calorii in 100 de grame. In ceea ce priveste laptele de cocos, acesta are circa 200 de calorii la aceeasi cantitate. Caloriile vin impreuna cu nutrienti valorosi, vitamine si minerale, la care se adauga grasimi sanatoase si multe proteine.

Nuca de cocos este foarte bogata in magneziu, fier si fosfor, calciu si antioxidanti pretiosi. Concret, in 100 de grame de nuca de cocos sunt 15 grame de carbohidrati, 9 grame de fibre, 33 de grame de grasimi, dintre care 29 de grame sunt grasimi sanatoase si 3,3 grame de proteine.

La toate acestea se adauga 3,3 miligrame de vitamina C, 14 miligrame de calciu, 2,5 miligrame de fier (circa 20% din doza zilnica necesara - ceea ce inseamna foarte mult), precum si 113 miligrame de fosfor (16% din doza zilnica recomandata).

Nuca de cocos este extrem de utila in combaterea celulitei, contine grasimi sanatoase, de tipul celor care se gasesc in avocado, si intervine util si eficient in mobilizarea depozitelor adipoase vechi.

Nuca de cocos este si un excelent tonic al capilarelor, iar consumul constant reda stralucirea pielii si tonifica parul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#beneficii nuca cocos, #nuca cocos grasimi sanatoase, #nuca cocos celulita, #nuca cocos calorii , #fructe