Doua retete cu struguri

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 12:51
6349 citiri
Doua retete cu struguri
foto: Good Food

Ca strugurii sunt fructe minunate si buni si sanatosi, este un lucru lamurit. Strugurii sunt fructele toamnei, si desi sunt deliciosi mancati simpli, se preteaza foarte bine in combinatii dulci sau sarate.

Strugurii merg perfect cu branzeturile, alaturi de carne afumata, si se potrivesc de minune cu nucile. In ceea ce priveste combinatiile dulci, strugurii, ca oricare alt fruct se combina cu aluaturile fine, cu aroma de vanilie si scortisoara, cu atat mai mult cu cat nu au o aroma proprie foarte pregnanta. Conform regulii, iata doua retete cu struguri.

Doua retete cu pere

Tarta de toamna

Ca sa prepari aceasta bunatate ai nevoie de 250 de grame de boabe de struguri negri, 200 de grame de faina, 100 de grame de unt, trei oua, cinci linguri de zahar, 1 lingura de pesmet facut din biscuiti, 1 varf de cutit de sare, o mana de nuci macinate mare, o lingurita de scortisoara, o jumatate de plic de praf de copt.

Incepe prin a amesteca untul cu zaharul, pana rezulta o spuma fina. Adauga pe rand ouale intregi si amesteca dupa fiecare in parte. In acest amestec adauga scortisoara, un praf de sare, pesmetul, praful de copt si faina.

La final incorporeaza usor, nucile tocate. Rastoarna aluatul intr-o tava (de orice forma vrei), unsa cu unt si tapetata cu faina. Imprastie boabele de strugure si da totul la cuptor, la foc potrivit 40-45 de minute. Taie prajitura rece si serveste-o simpla sau cu frisca.

Salata cu pui si struguri

Ca sa prepari salata ai nevoie de 200 de grame de piept de pui fiert sau la gratar, 200 de grame de boabe de struguri si albi si negri, doua pere, 200 de grame de branza sarata sau cascaval sau branza nobila, o mana de seminte de fistic, o salata.

Toate aceste ingrediente se taie, in bucatele, mai putin strugurii care trebuie sa ramana intregi si se combina cu urmatorul sos, preparat din patru linguri de ulei, doua linguri de suc proaspat de lamaie, o lingurita de miere si coaja rasa de la o lamaie, plus sare si piper. Salata este perfecta la 30 de minute dupa preparare.

Incearca salata folosind piept de pui afumat. Combinatia este irezistibila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#retete struguri, #reteta tarta struguri, #beneficii struguri, #mancare struguri , #fructe