Farmacia din casa: Migdalele

Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 09:49
12299 citiri
Farmacia din casa: Migdalele

Migdalul provine din Asia Centrala de unde, mai apoi, a fost adus in Europa si cultivat in regiunile mediteraneene. Ca planta de cultura mai apare si in California, Pakistan si Iran. In Germania, migdalul se cultiva in podgorii pentru a fi ferit de frig.

La inceputul secolului al XX-lea, vindecatorul Edgar Cayce, supranumit "profetul adormit", recomanda bolnavilor de cancer sa manance zilnic cateva migdale, fructe despre care stia ca au puternice proprietati antitumorale.

Fructele migdalului sunt de forma alungita, ovale, acoperite de o coaja groasa. In interior, fructul are un sambure tare.

Specialistii au constatat ca migdalele contin proteine deosebit de valoroase pentru corpul uman, grasimi si acizi grasi esentiali, vitamine - A, B, E, F si minerale: calciu, clor, fier, zinc, magneziu, care energizeaza, vitaminizeaza si mineralizeaza organismul.

Afectiunile in care migdalele actioneaza rapid si eficient sunt multe si unele deosebit de grave cum e cancerul.

O cura de migdale, cate trei-cinci fructe pe zi, dureaza 21 de zile cu o pauza de 10 zile dupa care se reia cura de 21 de zile.

S-a constatat ca un consum regulat de migdale reduce bolile cardio-vasculare, doza zilnica necesara fiind de 20 de grame pe zi.

Migdalele sunt recomandate si pentru imbunatatirea digestiei datorita cantitatii apreciabile de fibre alimentare pe care le contin. Fibrele echilibreaza tranzitul intestinal si stimuleaza detoxifierea organismului.

Migdalele sunt foarte bogate in calorii, de aceea specialistii nutritionisti ne sfatuiesc sa mancam pana la 40-50 de grame zilnic, daca vrem sa nu ne ingrasam.

Tot specialistii ne mai sfatuiesc sa mancam migdale crude si nu prajite deoarece, prin prajire, in migdale se formeaza o substanta nociva, numita acrilamida.

Despre uleiul de migdale, taranii din satele grecesti spun ca este sursa lor naturala de frumusete, care alaturi de uleiul de masline negre face ca timpul sa nu mai fie atat de neprietenos cu pielea omului.

Localnicii spun ca acest ulei poate fi folosit ca produs cosmetic pentru ten, inca de la varsta de 20 de ani, cand schimbarile incep deja sa apara.

Sa avem sanatate!

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#migdale beneficii sanatate, #migdale tratament piele, #migdale vitamine , #fructe