Fructe care taie pofta de mancare

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 11:17
18504 citiri
Fructe care taie pofta de mancare

Este firesc sa-ti fie foame si sa-ti satisfaci necesitatea de a manca pentru ca organismul sa nu se revolte si sa functioneze normal, dar e cam greu sa-ti pastrezi silueta cand poftele alimentare se manifesta prea des, mai ales atunci cand esti stresat sau trist. Nutritionistii recomanda cateva alimente care au darul de a anihila pofta de mancare sau de a o amana cu cateva ore.

Banana cea hulita, despre care se spune ca ingrasa, este un adevarat inhibitor al poftei de mancare permanente. Toate alimentele consummate in exces ingrasa. Nu-i obligatoriu ca, daca ai cumparat 1 kg de banane, sa le mananci pe toate intr-o zi. Nu numai ca ingrasa, dar provoaca si rau in organism.

Dintre toate fructele de pe pamant, banana contine cel mai mult potasiu, un mineral extrem de important pentru buna functionare a inimii, a rinichilor, a sistemului muscular si a sistemului nervos. Asa ca banana nu este numai un fruct delicios, ci si un medicament cu folos pentru organism.

Merele, disponibile in supermarketuri si pe tarabele din piata pe tot timpul anului, nu ar trebui sa lipseasca niciodata din meniul zilnic. In afara de faptul ca taie pofta de mancare instantaneu, marul tine de sete, energizeaza organismul, oferindu-i o varietate de nutrienti de care are nevoie sa-si recapete puterea in caz de surmenaj fizic ori intelectual.

Cumpara merele din piata, chiar daca nu sunt perfecte din punct de vedere al marimii, formei si culorii. Alege-le pe cele tari, nelovite si nepatate, de culoare cat mai inchisa, deoarece au in compozitia lor resveratrol, cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum.

Citricele, prin bogatia de nutrienti continuti, pot, de asemenea, sa taie senzatia de foame. Un pahar de suc de citrice dimineata, dupa micul dejun, nu numai ca ofera energie, dar tine si de foame cateva ore, astfel incat pe la ora 11 nu mai ai nevoie de o gustare.

Tot ce trebuie sa faci ca sa te bucuri de cantitatea mare de vitamina C continuta de aceste fructe e sa-ti prepari acasa sucul de citrice si sa nu te lasi amagit de reclame sau etichetele frumos colorate de pe ambalaje. Iti trebuie doar un simplu storcator manual de citrice si cateva minute ca sa-l prepari.

Alunele se numara printre fructele cele mai consistente si, in plus, calciul si fosforul din compozitie cresc puterea de concentrare si receptivitate. Consuma-le ca atare. O mana de alune poate alunga foamea pentru cateva ore.

Nucile, bogate in fibre dietetice, grasimi nesaturate, magneziu, cupru si vitamina E, pot fi incluse in curele de slabire deoarece satisfac senzatia de satietate si stopeaza tendinta de a manca permanent.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#fructe taie senzatie foame, #fructe intarziere foame, #fructe slabire, #fructe dieta, #fructe satietate , #fructe