Fructele goji sau murele din Himalaya - izvor de sanatate

Joi, 24 Mai 2012, ora 08:33
15987 citiri
Fructele goji sau murele din Himalaya - izvor de sanatate
Foto: Cuisineaz AZ

Fructele goji sunt recunoscute oficial ca fiind fructele care contin cea mai mare cantitate de antioxidanti. In plus, sunt un veritabil cocktail de vitamine. Fructele goji, sau murele de Himalaya, au culoare rosie si au marimea unor rosii cherry mici.

Pentru ca nu pot fi transportate in stare proaspata, fiind foarte perisabile, fructele goji sunt uscate, ceea ce le face practic disponibile oriunde si oricand.

Foarte important este faptul ca procesul de uscare a fructelor goji nu altereaza proprietatile si beneficiile pe care acestea le aduc sanatatii, scrie cuisineaz.com.

Fructele goji au un gust dulce, usor acidulat, fiind perfecte daca sunt adaugate in lapte, alaturi de cereale, in iaurt sau in deserturile cu fructe. Fructele goji se combina foarte bine cu merele, ananasul si portocala.

Din fructele goji uscate se poate prepara un delicios ceai. Este foarte important sa nu uiti sa mananci si fructele. Foloseste apa la 90 de grade, pentru a nu distruge principiile active.

Fructele goji contin vitamine si oligo-elemente, la care se adauga beta-carotenul, proteinele si nu in ultimul rand omega 3.

Fructele goji au o valoare calorica ridicata. In 100 de grame de fructe proaspete sunt 344 de calorii, in timp ce in 100 de grame de fructe uscate sunt 371 de calorii.

Fructele goji au capacitatea de a tine sub control nivelul tensiunii arteriale, concentratia de insulina si nivelul colesterolului. Pentru toate acestea este suficient consumul constant al unei cantitati mici de fructe goji - una, doua lingurite de fructe uscate in fiecare zi fiind suficient pentru a avea parte de toate aceste beneficii.

Fructele goji au un puternic efect detoxifiant ca urmare a unei combinatii ideale de minerale. Efectul detoxifiant se manifesta asupra ficatului, intestinului gros si la nivelul rinchilului. In plus, goji stimuleaza digestia si secretia sucurilor digestive.

Fructele goji sunt binevenite in tratarea tulburarilor de somn si cresc tonusul celulei nervoase. Supranumite si fructele longevitatii, fructele goji, ca urmare a proprietatilor lor antioxidante, impiedica procesele de imbatranire prematura si stilmuleaza regenerarea celulara, au efect anticanceros si previn aparitia a diferite forme de cancer.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#fructe goji beneficii, #fructe goji antioxidanti, #fructe gojii cancer, #fructe goji tensiune arteriala , #fructe