Fructul care te-ar putea omori

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 08:22
5957 citiri
Fructul care te-ar putea omori
Foto: inquisitr.com

Un fruct pe care il consumam des poate avea un efect dramatic asupra corpului uman. Grepfrutul opreste actiunea medicamentelor si le impiedica sa se descompuna in ficat si intestine, afirma specialistii in domeniu.

Acest lucru poate duce la lipsa efectelor asteptate ale medicamentelor si chiar la supradoze. Un grup de cercetatori a publicat recent un articol in revista Canadian Medical Association Journal pe aceasta tema, scrie inquisitr.com. Ei subliniaza care sunt principalele efecte ale acestui fruct.

Specialistii de la institutul canadian Lawson Health Research Institute au descoperit aceasta legatura intre grepfrut si medicamente in anul 2008. Ei au gasit initial 17 medicamente care interactioneaza cu grepfrutul, dar au marit numarul lor la 43, de aceasta data.

Printre medicamentele implicate in acest proces sunt unele luate pentru hipertensiune, cancer sau alte afectiuni, care coboara nivelul colesterolului din sange. De asemenea, unele medicamente luate dupa transplanturi au aratat si ele aceleasi interactiuni negative.

Lipsa actiunii unor astfel de medicamente reprezinta chiar o amenintare la viata pacientilor care le iau. Cercetatorii canadieni spun ca farmacistii trebuie sa ii avertizeze pe oameni in legatura cu efectele grepfrutului in unele cazuri in care iau medicamente cu reteta.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#boli afectiuni inima cancer, #grepfrut medicamente reteta tratament, #grapfrut medicamente , #fructe