Mancarea, cel mai bun medicament: 5 fructe de vara tarzie

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 16:39
4776 citiri
Mancarea, cel mai bun medicament: 5 fructe de vara tarzie

Ok, am convenit sa nu spunem la nimeni ca a venit toamna; asa functionam mai bine si avem senzatia ca vacanta abia a trecut. Asa ca nici fructelor de inceput de toamna n-o sa le spunem asa, ci le vom cataloga ca fiind poame de vara tarzie.

Indiferent cum le spunem insa, ele raman la fel de bune pentru organism, abundand in vitamine si minerale. In plus, enzimele continute sunt importante pentru digestie, coform examiner.com.

Murele

In topul listei se afla murele, bogate in Vitamina A, C si complexul B, care contin, de asemenea, calciu, fosfor, fier, potasiu si magneziu. Totodata sunt o buna sursa de fibre.

Sunt bune, de asemenea, pentru colon, furnizand si o cantitate suficienta de energie organismului, gratie zaharurilor naturale continute. Curata sangele, au un efect alcalin, fiind si un bun tonic pentru organism.

Coacazele sau afinele

Coacazele sau afinele sunt bogate in Vitamina A, C, si complexul B, dar si in mangan, continand, de asemenea, calciu, potasiu, silicon, fosfor si fier. Contin fibre din abundenta si reprezeinta un bun antiseptic si purifiator sangvin.

Sunt excelente pentru piele, protejeaza ficatul si sunt indicate in caz de hipoglicemie.

Pepene galben

Abunda in Vitamina A si C, fiind, de asemenea, bogat potasiu. Pepenele, datorita continutului mare de apa, detoxifica organismul, fiind bun pentru bolile de rinichi sau de vezica.

Strugurii

Contin Vitaminele A si C, fosfor, calciu, dar si complexul vitaminelor B, esentiale pentru sanatatea sistemului nervos. Ajuta la purificarea sangelui, sunt o sursa excelenta de energie, avand si proprietatea de a detoxifia.

Stimuleaza activitatea ficatului si ajuta in caz de constipatie, edem, reduc febra si chiar previn cancerul. Sucul de struguri este excelent in recuperarea dupa o boala.

Piersicile

Bogate in Vitamina A, C si complexul B, ele contin proteine, calciu, fier, fosfor, potasiu si fibra. Sunt excelente pentru cei care sufera de anemie, astm, bronsita, cancer, constipatie, boli ale inimii si ale pielii.

Datorita proprietatilor lor, piersicile ar trebui sa fie incluse in dieta varstnicilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#fructe detoxifiere, #fructe toamna, #fructe fibre, #fructe constipatie, #fructe anemie, #struguri, #piersici, #pepene galben, #mure, #coacaze , #fructe