Ziare.com

Mandarinele, tonic pentru inima

   

Mandarinele, tonic pentru inima
Mandarinele, citricele asupra carora nu multe stdii s-au oprit, protejeaza de bolile de inima, diabet si atac cerebral, prevenind si obezitatea.

Aceasta este concluzia cercetatorilor de la Universitatea Western Ontario, din Canada, care au hranit doua grupuri de soareci cu alimente bogate in grasimi si zaharuri simple.

In timp ce soarecii din primul grup au devenit obezi, avand un colesterol ridicat, un nivel mare al trigliceridelor, o concentratie mare de zahar in sange si si un ficat marit, toti fiind factori ce duc la aparitia diabetului si bolilor de inima, in cel de-al doilea grup, unde aceeasi dieta a avut in completare un pigment ce se gaseste in mandarina, nobiletina, nu s-au ingrasat mult si nici nu au avut un colesterol marit si nici o concetratie a insulinei sau glucozei crescuta. Si ficatul acestora era sanatos, in ciuda dietei incarcate in grasimi.

Alte studii pe animale, care au cuprins o perioada mai lunga de timp, au aratat ca nobiletina protejeaza si e ateroscleroza, ce poate duce la atac de cord sau cerebral, relateaza Daily Mail.

Nobiletina este de 10 ori mai eficienta decat un pigment similar care se gaseste in grepfrut, naringenina, se mentioneaza intr-un raport publicat in jurnalul Diabetes. Chiar si asa, naringenina protejeaza de obezitate si sindrom metabolic.


Joi, 07 Aprilie 2011, ora 17:13
Sursa: Ziare.com
Autor:Anca Serghescu

Articol citit de 2488 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Nu exista comentarii postate de utilizatori.