Merisoarele te apara de infectii

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 23:27
21513 citiri
Merisoarele te apara de infectii

Merisorul, originar din America de Sud, este un arbust nu mai inalt de 20 de cm, cu fructe mici si rosii, bogate in zaharuri, acizi, citric si lactic, proteine, vitamine, dar si uleiuri si saruri minerale, care au darul de a intari imunitatea, au efecte antiinfectioase si protejeaza rinichii.

Merisorul creste si la noi, in zona de munte, si rezista la conditii meteo dintre cele mai vitrege si, daca-i consumi fructele si frunzele vei deveni si tu la fel de puternic si vei face fata fara probleme vitregiei vremurilor de iarna.

Fructele de merisor se administreaza ca atare, proaspete sau uscate, sub forma de decoct din frunze, suc ori tinctura. Fructele proaspete de merisor se gasesc la plafar sau magazinele de produse naturiste si pot fi consummate ca o gustare, dar nu mai mult decat poti lua intr-o mana deoarece au cam multe calorii. Fructele de merisor contin proteine, minerale si vitaminele A, B1, B2, B3, C, E.

Decoctul din frunze de merisor se prepara turnand un pahar de apa rece peste doua linguri de frunze uscate si maruntite. Dupa o ora, amestecul se strecoara si lichidul se lasa la o parte. Frunzele ramase se fierb timp de un sfert de ora intr-o suta de ml de apa, se strecoara si se amesteca ambele lichide.

Daca e nevoie, se completeaza cat sa fie un pahar de ceai din care se ia cate o lingurita la fiecare trei ore. Efectul astringent recomanda ca acest ceai sa se bea in caz de hemoroizi sau diaree.

Tinctura de merisor previne infectiile urinare, trateaza afectiunile respiratorii si,

la nevoie, are efect dezinfectant al cavitatii bucale. Tinctura de merisor se prepara din frunze de merisor care se recolteaza in august si septembrie.

Peste 20 de grame de frunze se toarna o suta de grame de alcool alimentar, votca sau tuica facuta in gospodarie si vasul, sticla sau borcan, se tine, timp de zece zile, langa o sursa de caldura, agitandu-se zilnic. Apoi, se strecoara si se pastreaza la rece in sticle mici, de culoare inchisa.

Tinctura de merisor se recomanda in afectiuni renale, infectii urinare, cistite, reumatism, guta, diaree, cate o lingurita, de trei ori pe zi, diluata in putina apa. Tinctura poate fi folosita timp de doi ani de la data la care au fost culese frunzele.

Specialistii spun ca se poate prepara, in acelasi fel, tinctura si din fructe de merisor, 40 de grame de fructe la suta de grame de alcool. Din combinatia de tinctura de frunze si tinctura de fructe se poate obtine un extract complex, cu calitati terapeutice deosebite.

Sucul din fructe proaspete de merisor este antioxidant si poate fi folosit, cu success, in curele de slabire, cu conditia sa-l prepari acasa pentru ca numai asa poti fi sigur de ceea ce consumi.

Sa avem sanatate!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#merisoare fructe de padure, #merisoare vitamina c, #merisoarele miracol pentru sanatate, #merisoarele remediu naturist , #fructe