Obisnuiti-i pe copii sa manance mere

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 07:36
9269 citiri
Obisnuiti-i pe copii sa manance mere

Multi parinti se intreaba, adesea nedumeriti, ce are copilul lor de nu mananca fructe, fara a realiza, insa, ca ei sunt adevaratii vinovati. Copilul mananca numai ce vede ca mananca si ceilalti ai casei, mama si tata, in primul rand.

Degeaba il rugati in genunchi sa mai muste o data dintr-un fruct, inutil ii promiteti luna de pe cer, ca el tot n-o sa manance.

Mancati fructe impreuna cu copilul, explicati-i de ce toti oamenii trebuie sa manance fructe si ce importanta au fructele pentru om. Nu va imaginati ca e prea mic si nu intelege. Intelege tot ce-i spuneti. Mancati fructe impreuna cu copilul, iar daca opune rezistenta, mancati in fata lui pentru ca asa va ceda foarte repede.

Luati copilul de mana si mergeti impreuna la piata. Stralucitoare, divers colorate, zemoase, dulci de-ti vine sa le mananci din ochi daca mai esti si pofticios, merele, fructele iernilor noastre, inca umplu tarabele pietelor in asteptare de clienti, chiar daca au ajuns sa fie mai scumpe decat portocalele, aduse de peste mari si tari.

Acum, in plina iarna, cand raceala si gripa pandesc nemilos fiintele fragede, copiilor trebuie sa li se spuna ca merele ii pot feri de boala sau, chiar daca racesc, fac o forma mai usoara. Merele ajuta la intarirea sistemului imunitar. Consumate zilnic, merele ajuta la buna functionare a aparatului respirator, reducand in acest fel riscul aparitiei bolilor respiratorii.

Se recomanda ca merele sa fie mancate cu tot cu coaja. Daca totusi copilul insista pentru mar curatat pentru ca inca nu ati reusit sa-l lamuriti ca si coaja e buna, nu aruncati coaja. Din coaja uscata, pe soba ori calorifer, se poate prepara un ceai calmant impotriva febrei.

Cel mai recomandat este ca merele sa se consume proaspete, cu tot cu coaja si mai putin sau deloc prelucrate. Sucul de mere preparat acasa este recomandat in caz de constipatie. Cand sunt ragusiti ori ii doare in gat, dati-le copiilor mere coapte.

Specialistii spun ca merele contin o substanta numita boron, un mineral necesar in formarea oaselor. Merele ajuta, de asemenea, si la mentinerea dintilor sanatosi.

Obiceiurile din copilarie vor fi pastrate toata viata. Copiii trebuie sa invete de la parintii lor ce e bun pentru ei, pentru sanatatea lor insa parintii trebuie sa stie sa le fie bune exemple.

Sa avem sanatate!

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#copii mancat mere, #mere sanatoase copii, #tratamente naturiste raceala , #fructe