Pesticidele din fructe si legume predispun copiii la deficit de atentie

Luni, 17 Mai 2010, ora 17:46
2301 citiri
Pesticidele din fructe si legume predispun copiii la deficit de atentie

Consumul de alimente de altfel comune, cum ar fi afinele, capsunile si telina, poate avea ca urmare diagnosticarea copiilor cu deficit de atentie sau hiperactivitate. Explicatia consta in pesticidele continute de aceste alimente, dupa cum arata un studiu recent.

Cercetarea realizata de Universitatea Montreal, in Quebec, a aratat ca acei copii cu un nivel mare de pesticide in urina sunt si cei cu cel mai mare risc de hiperactivitate sau deficit de atentie, relateaza MSNBC. Predispozitia acestora catre acest tip de afectiune este dubla comparativ cu restul copiilor.

Un studiu realizat in 2008 a aratat ca in 28% dintre afinele analizate, 25% dintre capsuni si 19% dintre mostrele de telina studiate exista o concentratie detectabila de pesticide.

In SUA, 4,5 milioane de copii au fost diagnosticati cu aceasta afectiune, pesticidele afectandu-le starea de sanatate exact in perioada de crestere. Numai jumatate dintre acestea sunt tratati.

In cazul cercetarii de fata, oamenii de stiinta au masurat nivelul a 6 tipuri de pesticide din urina a 1.139 de copii cu varste cuprinse intre 8 si 15 ani, dintre care 119 fusesera deja diagnosticati cu deficit de atentie.

Chiar daca anumite pesticide parasesc organismul in 3 pana la 6 zile, s-a aratat ca expunerea la pesticide este constanta. Copiii sufera mai mult decat adultii de pe urma acestei expuneri la pesticide pentru ca organismul lor aflat inca in dezvoltare nu metabolizeaza toxinele la fel de bine ca cel al adultilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#pesticide hiperactivitate copii, #pesticide alimente pericol, #pesticide deficit atentie copii, #pesticide fructe legume, #pesticide sanatate , #fructe