Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Proprietatile curative ale nucului

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 11:02
6275 citiri
Proprietatile curative ale nucului
Foto: Arhiva

Cu totii cunoastem gustul deosebit al nucilor si asteptam mereu sa se coaca pentru a ne putea infrupta din ele. Insa cati dintre voi stiu ca nu numai nucile pot fi consumate din copac, ci si frunzele si coaja, care, in plus, sunt foarte sanatoase.

Frunzele de nuc sunt utilizate pentru dificultati respiratorii precum astmul bronsic si tusea cronica. Digherbs mai scrie ca sunt utile pentru pietre la rinichi si constipatie, dar si pentru a stimula pofta de mancare.

Coaja fructelor poate trata anemia si diareea. In medicina chineza traditionala, mai este folosita pentru a trata durerile lombare, urinarea frecventa si respiratia suieratoare. Pe de alta parte, uleiul de nuci ajuta la reglarea disfunctiilor menstruale. Tot chinezii le folosesc ca un tonic pentru rinichi.

De ce sunt nucile atat de importante pentru dieta

Potrivit unui studiu recent, consumul de fructe cu coaja lemnoasa dupa o masa poate reduce efectele grasimilor nesanatoase. Acelasi studiu a mai aratat ca nucile au un efect similar cu uleiul de masline, fiind bogate in antioxifanti si omega 3.

De asemena, aceste fructe pot reduce riscul aparitiei bolii Alzheimeir, aducand numeroase beneficii creierului.

Micutele fructe reduc colesterolul, impiedica formarea cheagurilor de sange si sunt benefice impotriva bolilor de inima. In plus, pot fi un tratament bun pentru a scapa organismul de paraziti, precum tenia.

Coaja de nuc si frunzele sunt folosite pentru diferite probleme ale pielii, printre care herpes, acnee, arsuri folare, pecingine, mancarimea scalpului, matreata, zgarieturi, transpiratie si eczeme.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#proprietati curative nuc, #nuc importanta sanatate , #fructe