Racoreste-te cu mere!

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 14:52
6133 citiri
Racoreste-te cu mere!

Nu stiu cum era vremea in Rai pe cand era populat de cele doua personaje biblice, Adam si Eva, nu s-a plans nimeni dar acum, insa la noi, cand se topeste asfaltul sub incaltari de prea multa caldura, multi exclama ca e ca-n Iad. Setea-i mare si oamenii nu stiu cu ce sa si-o potoleasca deoarece nici apa, parca, nu mai are aceasta putere.

Fructele cele mai indicate in atare situatie ar fi merele reci. Nu mai trebuie sa asteptam toamna sa se coaca. Indiferent de anotimp, le gasim atat pe tarabele din piata, cat si in supermarket, ba chiar si la magazinul din colt.

Alege merele tari, nelovite, nepatate, de culoare mai inchisa si, cand vii acasa de la piata ori de la supermarket, pune-le jos, in frigider, in lada de fructe, eventual acoperite cu un prosop curat, de bucatarie. Pe vreme de canicula, un mar rece, abia scos din frigider, face minuni.

In afara de faptul ca taie setea instantaneu, marul rece energizeaza organismul, oferindu-i o varietate de nutrienti de care are nevoie sa-si recapete puterea de a suporta mai usor capriciile unei zile fierbinti. Trebuie tinut cont si de faptul ca marul este recomandat ca adevarat medicament in tratarea diverselor boli.

Consumul de mere se recomanda in caz de surmenaj fizic si psihic, in obezitate, infectii intestinale si stari febrile, migrene, sarcina, convalescenta, boli de stomac si de ficat, calculi biliari, diabet, demineralizare, echilibrarea tensiunii arteriale. Se recomanda mai ales merele cu coaja rosie.

Mananca merele cu tot cu coaja. Pectina din unul sau doua mere pe zi contribuie la intarirea muschilor cardiaci si a sistemului muscular, in general. Curatate de coaja si rase prin razatoarea mica, merele pot constitui un tratament eficace in caz de diaree. Consumate seara, inainte de culcare, merele calmeaza, previn insomniile si asigura un somn sanatos si odihnitor.

Un mar dimineata, pe stomacul gol, este un depurativ de nadejde. Consumat seara este usor laxativ. Nutritionistii bulgari considera ca doua alimente asigura longevitatea: iaurtul si merele.

Daca, din diferite notive, trebuie sa curati merele, sa nu arunci cojile. Infuzia din coji de mere, patru-cinci cani pe zi, se recomanda in tratarea reumatismului si a gutei.

Cojile de mere tinute intr-un bol, in dormitor, impreuna cu petale de flori de cam si crengute de brad, improspateaza si inmiresmeaza aerul si nu mai e nevoie sa folosesti spray-uri de camera din comert, care oricum sunt nocive.

Decoctul de mere cu tot cu coaja, caruia noi ii spunem compot, se poate bea dupa pofta inimii si se recomanda in bronsita, reumatism, infectii intestinale.

Sa avem sanatate!

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#mere sanatate, #mere compozitie, #compot mere sanatate, #mere coji intrebuintari, #fructe canicula , #fructe