Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Strugurii prelungesc tineretea

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 08:08
8190 citiri
Strugurii prelungesc tineretea

Tarabele pietelor sunt inca pline de struguri proaspat culesi pentru ca acum e vremea lor si e pacat sa treci nepasator si sa nu iei si acasa cativa ciorchini. Strugurii sunt bogati in vitamine, C, E, B6, minerale, precum potasiu, magneziu, fier, fosfor si multe alte substante nutritive valoroase care fac din ei un delicios medicament natural ce ar trebui consumat zilnic.

In plus, samburii si coaja strugurilor inchisi la culoare contin resveratrol, quercitina si pterostilben, antioxidanti care feresc organismul de cancer, scad colesterolul rau si trigliceridele si prelungesc tineretea.

Substantele din struguri, mult mai bine reprezentate in bobitele rosii si negre, combat infectiile virale si au efect antibacterian. Strugurii imbunatatesc circulatia sangelui, fiind un adevarat anticoagulant natural, reduc riscul de infarct si de accident vascular cerebral. Resveratrolul din compozitie actioneaza ca o adevarata perie pentru artere.

Nutritionistii recomanda ca strugurii sa fie mancati cu tot cu coaja si seminte deoarece contin cea mai mare concentratie de enzime, minerale si fibre, flavonoide si polifenoli care mentin elesticitatea vaselor de sange, buna functionare a sistemului imunitar, regleaza metabolismul, energizeaza si, mai ales, detoxifica.

Strugurele este bine digerat si tolerat de organism pentru ca in compozitia lui are, pe langa vitamine si minerale, fibre alimentare care usureaza detoxifierea organismului prin dobandirea unui tranzit intestinal normal.

Buni in caz de constipatie

Daca ai constipatie sau digestie lenesa trebuie sa stii ca strugurii au un puternic efect laxativ. De cu seara, pune pe masa din dormitor un ciorchine, ca sa fie la temperatura camerei, si mananca-l dimineata, pe stomacul gol. Strugurii nu se tin la frigider.

Consumati zilnic, strugurii fac bine creierului si nu numai. Resveratrolul din compozitie previne degradarea memoriei, reducand riscul de a face dementa sau boala Alzheimer. Flavonoidele feresc de cataracta. Pentru ca sunt diuretici, strugurii fac bine si la rinichi. Persoanele care au anemie sa bea must, pana la un litru pe zi. Avand o valoare nutritiva mare, mustul se recomanda in anemie si convalescenta.

Se stie ca strugurii sunt tratati cu pesticide, de aceea se recomanda sa fie bine spalati, sub jet puternic de apa, pana cand coaja devine curata si stralucitoare.

Sa avem sanatate!

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#struguri sanatate, #struguri antioxidanti, #must detoxifiere, #struguri proprietati , #fructe