Un dulce de week-end: Tarta cu branza si portocale

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 08:39
4442 citiri
Un dulce de week-end: Tarta cu branza si portocale
foto: Good Food

"Un dulce de week-end" este o mica provocare pentru finalul de saptamana, care are insa cateva reguli bine stabilite, pe care toate retetele anterioare le-au respectat. Regulile sunt: ingrediente la indemana, usor de gasit si accesibile din punct de vedere al pretului, un mod de pregatire cat mai usor si, nu in ultimul rand, reusita garantata.

Vezi si Tort cu ciocolata si dovlecei si Crema de zahar ars cu banane si suc de portocala

Si tarta cu branza si portocala, respecta aceste reguli. Usor, bun, gustos!

Ca sa prepari tarta ai nevoie de 15-20 de biscuiti simpli, sase linguri de unt topit, 600 de grame de crema de branza simpla, coaja rasa de la doua portocale, 150 de grame de zahar pudra, trei linguri de lapte, cateva linguri de smantana groasa.

Incepe sa pregatesti tarta prin a sfarama biscutii. Se pun intr-o punga de plastic si se zdrobesc cu o lingura. Firmiturile de biscuiti se amesteca cu untul topit. Combinata se aseaza pe fundul unei tavi cu pereti detasabili. Aseaza biscutii intr-un strat uniform si, folosind o lingura, preseaza blatul ca sa stea cat mai bine. Da blatul la rece, pentru cel putin 30 de minute.

Amesteca crema de branza cu zaharul pudra, folosind o lingura. Adauga coaja de portocala, laptele si amesteca, cu mixerul la viteza mica, pana rezulta o crema spumoasa. Rastoarna crema de branza peste blatul de biscuit. Niveleaza.

Amesteca smantana cu putina coaja de portocala si doua linguri de zahar. Imprastie totul peste crema de branza si decoreaza cu felii de portocala.

Tarta trebuie sa stea cel putin patru ore la rece inainte de a fi servita. O poti imbogatii (desi nu are neaparata nevoie), adaugand fulgi de migdale si stafide rehidratate (in apa, lapte sau alcool), in compozitia de crema de branza. Smantana care se aseza deasupra de poate imbogati cu ciocolata topita, si tarta va capata o fata de... ciocolata.

Vezi si Prajitura cu rom si multa ciocolata si Chec cu morcovi si scortisoara .

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#dulce weekend, #prajituri celebre, #retete prajituri, #reteta tarta branza portocale , #fructe