Visinele detoxifica organismul si tin rinichii sanatosi

Marti, 17 Iulie 2012, ora 10:57
23843 citiri
Visinele detoxifica organismul si tin rinichii sanatosi

Visinele, consumate atat proaspete, cand e vremea lor, cat si congelate, contin o mare cantitate de potasiu, care contribuie la stabilizarea ritmului cardiac si la sanatatea pielii, fara ca acestea sa fie insa singurele beneficii de pe urma consumului lor.

Ele sunt de folos in boli de rinichi, stomac si afectiuni ale cailor respiratorii, scad colesterolul, coboara nivelul de acid uric din sange, ajutand astfel la prevenirea atacurilor de guta, detoxifica organismul, au actiune usor laxativa.

Cea mai veche mentionare a visinului dateaza din anul 340 i.Hr, gasindu-se intr-o lucrare a lui Aristotel in care este descrisa tehnica de inmultire a acestuia.

In scop terapeutic, de la visin se folosesc coditele fructelor, frunzele si scoarta ramurilor tinere. Cand mananci visine nu te grabi sa arunci coditele. Contin potasiu, derivati flavonici si tanin.

Ceaiuri pentru suferinzi, dar si pentru oamenii sanatosi

Acestea se folosesc in ceaiuri diuretice, simple sau in amestec cu cele de cirese ori matase de porumb, sub forma de infuzie. Datarita taninului din compozitie, ceaiul de codite de visine are proprietati astringente, folosindu-se si in caz de diaree.

Frunzele de visin, bine uscate si maruntite, se folosesc, sub forma de decoct, fierte la foc mic timp de 15 minute, pentru un ceai diuretic. Datorita iodului si potasiului din compozitie, ceaiul din frunze de visin se recomanda in tratarea afectiunilor cardiace si a diareei.

Scoarta de pe ramurile tinere, bine uscata si maruntita, se fierbe, obtinandu-se un ceai excelent impotriva febrei. De altfel, ceaiul din scoarta de visin se recomanda, din cand in cand, si oamenilor sanatosi, in scopul prevenirii bolilor de rinichi.

Ca sa ai visine pe tot parcursul anului exista doua metode de conservare, prima fiind congelarea, care pastreaza integral toate proprietatile fructului. O alta metoda de conservare este punerea visinelor la murat, folosind aspirina netamponata.

Contraindicate diabeticilor si obezilor

Trebuie amintit aici si faptul ca din visine si alcool se prepara si renumita visinata, licoare cu gust inconfundabil, cu care gospodarii cinstesc marile sarbatori de peste an si nu numai.

Consumul de visine nu trebuie insa exagerat. 200 de grame de visine pe zi sunt suficiente oricui. Visinele trebuie consumate cu mare prudenta de persoanele care au o aciditate ridicata a sucului gastric, de cele care sufera de diaree sau diabet, obezitate ori afectiuni cronice ale plamanilor.

Sa avem sanatate!

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#visine compozitie, #conservarea visinelor, #preparate din visine, #visine proprietati, #visine sanatate, #ceai codite visine , #fructe