Cum sa faci fata stresului dupa ce te lasi de fumat

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 08:21
7951 citiri
Cum sa faci fata stresului dupa ce te lasi de fumat
Foto: buyingchampix.com

Nu neaga nimeni faptul ca exista o stransa legatura intre stres si fumat si nici ca atunci cand renunti la acest viciu ai momente in care iti vine sa innebunesti din cauza dorintei de a mai aprinde o "ultima" tigara.

Din moment ce te-ai hotarat sa renunti la fumat inseamna ca esti constient de cat de mult rau iti face acest obicei, insa stresul face parte din viata oricarui om si trebuie sa gasesti modalitati de a scapa de el fara tigari, arata Ezinearticles.

Cum sa nu te ingrasi, dupa ce ai renuntat la fumat

Tine cont ca pofta de nicotina trece cu timpul si daca rezisti mai multa vreme fara tigari ai mai multe sanse de reusita. De exemplu, daca nu ai fumat de doua saptamani, insa intr-o zi te enerveaza ingrozitor cineva la munca si iti vine sa iesi la o tigara, abtine-te si gandeste-te la efortul depus in ultima vreme.

De asemenea, important este sa intelegi ca oricand poti recidiva si sa nu cumva sa spui "Fumez o tigara ca am iesit cu prietenii in oras" pentru ca sigur o sa te reapuci.

Fiecare om se lupta cu stresul in felul sau. Incepe prin a stabili un program pentru exercitii fizice. Este metoda cea mai usoara pentru a face fata provocarilor din aceasta perioada.

In cazul in care viata ta este tot timpul agitata, incearca sa iti faci ordine in ea si sa iti rezervi cateva ore pe saptamana pentru a te relaxa si a participa la activitati placute.

Yoga sau meditatia te ajuta mai mult decat crezi. Stim ca la inceput ai fi tentat sa spui ca "Yoga? O prostie!", insa o sa ramai uimit.

Iti place muzica? Atunci asculta mai tot timpul pentru ca aceasta te va relaxa fara sa iti dai seama si o sa scada nevoia de a fuma.

In cazul in care nevoia se incapataneaza sa fie prezenta, incearca sa fii putin mai sigur pe tine si sa iti impui sa nu te atingi de pachetul de tigari.

Acasa poti apela la mici trucuri pentru a te pacali singur. De exemplu, atunci cand simti ca nu mai rezisti, ia un pix in mana si poarta-te ca si cum ar fi o tigara. Psihic, o sa iti faca bine.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#stres lasat fumat, #stres renuntare fumat, #sfaturi renuntare fumat , #fumat