Renunti la tigari, castigi kilograme. Un mit?

Marti, 01 Iunie 2010, ora 10:11
4528 citiri
Renunti la tigari, castigi kilograme. Un mit?
Foto: hubpages.com

Nicotina, cea care determina dependenta de tigari, este un stimulent al sistemului nervos central. Este un drog puternic care accelereaza metabolismul, contractand vasele de sange si accelerand pulsul. Renuntand la tigari, metabolismul incetineste si in general, diferenta de calorii pierdute de un fumator in detrimentul nefumatorului este de 250 de calorii pe zi.

Deci poti spune ca daca renunti la tigari poti adauga la caloriile zilnice alte 250, dar numai in conditiile in care esti sedentar si nu vrei sa adopti un stil de viata energic. Mai mult, un alt efect resimtit dupa ce renunti la tigari este acela al apetitului exagerat pentru ca organismul sufera un soc in absenta nicotinei, care inhiba pofta de mancare, informeaza hubpages.com.

Daca faci un exercitiu de imaginatie vei vedea ca la o perioada dupa ce te-ai apucat de fumat ai pierdut putin in greutate. Ei bine, fara sa te protejezi si fara un plan bine pus la punct este posibil sa castigi aceeasi greutate de care ai scapat atunci, sunt de parere specialistii americani.

Exista persoane care nu castiga nici un kilogram in plus pentru ca renunta la fumat, dar castiga alte obiceiuri sanatoase de miscare, care inseamna un tonus mai bun, o alta energie si pofta de viata.

In cazul in care castigi in greutate, specialistii sunt de parere ca se castiga pana la maximum trei kilograme in plus, daca esti sedentar si refuzi rutina miscarii. Toate acestea sunt influentate de varsta, sex, apetit si predispozitiile genetice.

In primele trei luni dupa ce ai renuntat la viciu, cel mai important lucru este sa te concentrezi asupra tentaiei care exista si careia nu ii vei ceda. Atunci cand simti ca pofta este prea mare, incepe o sedinta de miscare, indiferent daca este vorba de o alergare usoara, mers pe bicicleta, sedinta de aerobic sau mers pe jos.

Mananca ceea ce vrei, pentru ca infometarea, imediat dupa ce ai renuntat la tigari, nu te va ajuta cu nimic. Dimpotriva, glicemia va scadea si vei cadea din nou prada viciului. Nu te gandi decat la faptul ca trebuie sa renunti la tigari si incearca sa inlocuiesti episoadele de fumat cu cele de exercitiu fizic.

Evita un timp alcoolul pentru ca este calea cea mai sigura catre ingrasare dupa ce ai renuntat la tigari. Mai mult, daca ai renuntat la viciu doar de cateva zile, nevoia de a fuma atunci cand consumi alcool este foarte mare.

Bea multa apa. Este esential pentru a nu castiga kilograme in plus dupa ce ai renuntat la fumat. Corpul are nevoie de trei luni pentru a elimina toate toxinele fumatorului din organism, iar pentru acest lucru apa este esentiala. Pentru ca exista mai mult de 300 de substante toxice in tigari, ai nevoie de multa apa zilnic pentru a le elimina rapid.

Dulciurile, la fel ca alcoolul, vor si asezate pe lista neagra a alimentelor interzise imediat dupa ce ai renuntat la tigari. Ele nu numai ca inseamna calorii in plus, dar favorizeaza pofta de fumat si iti va fi foarte greu sa rezisti.

Castigatul in kilograme dupa ce renunti la tigari nu este un mit, dar trebuie sa stii ca depinde numai de tine cate kilograme sau grame se adauga la greutatea ta normala. Important este sa fii in miscare, sa nu fii sedentar si vei vedea ca nimeni nu va observa ca ai castigat cateva grame in plus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fumat kilograme plus, #kilograme plus tigari, #renuntat tigari riscuri , #fumat