Tigara electronica - obiceiul vremurilor noastre

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 17:57
2821 citiri
Tigara electronica - obiceiul vremurilor noastre
Foto: pexels.com

Fumatul tigarilor electronice reprezinta unul dintre cele mai noi obiceiuri ale acestui mileniu, adoptat de catre un numar tot mai mare de persoane. Acest obicei tinde sa se raspandeasca destul de rapid in conditiile in care tigara clasica este extrem de rau vazuta si perceputa de catre populatia la nivel mondial.

In randurile urmatoare vom vorbi despre ce presupune fumatul bionic, de la tigara electronica in general si pana la lichid tigari electronice voore.

In primul rand, este important de mentionat faptul ca fumatorii care renunta la tigara clasica si opteaza pentru o tigara electronica sunt motivati mai cu seama de pretul acestora din urma, decat de avantajele pentru sanatate. Cu toate acestea, foarte multe studii vorbesc despre faptul ca efectele negative tigarilor electronice asupra sanatatii sunt mult mai reduse in comparatie cu daunele pe care le poate provoca fumatul obisnuit.

Gudronul, principalul factor de risc al cancerului pulmonar din componenta tigarii normale, lipseste cu desavarsire din tigarile electronice, acestea din urma functionand pe baza unui lichid care produce vaporii inhalati de catre fumator. Astfel, nu mai vorbim de o reactie de ardere care sa produca fum si dioxid de carbon, ci ne referim la o reactie de fierbere care elibereaza doar aburi.

Lichidul, in calitate de componenta principala a tigarilor electronice, este format din baza si din alte adaosuri. Acesta confera aroma tigarii electronice care poate fi dintre cele mai diverse tipuri. De la Cola, ciocolata sau piersici si pana la Red Bull, toate aromele existente nu fac altceva decat sa-i lase fumatorului de tigari electronice posibilitatea de a-si construi obiceiul de vapa in functie de propriile lui preferinte.

Conform Voore.ro, fumatorii obisnuiti ai tigarilor electronice prefera aromele seci, asemanatoare tigarilor clasice, in detrimentul aromelor dulci care pot cauza o saturatie a gustului in cazul utilizarii frecvente a aceleiasi arome.

Cat despre cantitatea de nicotina pe care o contin tigarile electronice, este bine ca aceasta sa fie raportata la asteptarile pe care o persoana le are in urma consumului de tigari electronice. De exemplu, daca o persoana apeleaza la tigari electronice pentru a renunta la fumat, este bine ca nivelul de nicotina din tigara electronica sa fie unul relativ mic pentru a nu accentua dependenta de aceasta substanta.

In concluzie, tigara electronica este un obicei al zilelor in care traim atat datorita nocivitatii posibil mai reduse vis a vis de tigara clasica, cat si datorita aromelor pe care le contine. Tu ce fel de arome ai prefera?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tigari electronice, #arome tigari electronice, #lichid tigari electronice voore , #fumat