Adio, ten seboreic - ma tratez naturist

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 07:08
25576 citiri
Adio, ten seboreic - ma tratez naturist
Foto: health-to-fit.com

Seboreea apare in urma unei tulburari functionale a glandelor sebacee. Este o stare patologica care se caracterizeaza printr-un exces de grasime la nivelul fetei, scalpului si pieptului.

Cauzele aparitiei tenului seboreic sunt diverse, de la cele ereditare pana la infectii locale sau tulburari digestive si de nutritie, informeaza naturalherbsguide.com.

Pentru tratarea grasimii in exces de la nivelul fetei, scalpului si pieptului, specialistii recomanda ca 75% din dieta ta sa fie formata din legume si fructe proapete, crude.

Medicatia in exces inrautateste starea, deci evita macar o luna sa iei pastile, oricare ar fi ele.

Fainoasele, prajelile, ciocolata, nucile si zaharul se vor afla pe lista neagra a alimentelor lasate deoparte o perioada.

Pentru ingrijirea parului nu se recomanda produsele uleioase. Astfel, balsamurile si sapunurile care contin grasimi sau uleiul de par iti acutizeaza problema.

Si hainele pe care le porti influenteaza decisiv secretia glandelor. Incearca sa imbraci numai haine din bumbac, care pot absorbi transpiratia si nu te irita. Organismul va functiona normal si astfel vei face un pas mic, dar important, in indepartarea problemei tale.

Metode naturiste

Uleiul esential de arbore de ceai, diluat cu apa, este un bun antiseptic si distruge microbii de la nivelul pielii, nepermitand formarea acneei si infectiilor. Complexul de vitamine B este foarte important pentru refacerii pielii si poate fi preluat din produsele lactate si carne.

Biotina este vitamina B8, esentiala pentru reglarea tenului seboreic. Poate fi preluata din ficat, galbenus de ou, lapte, fasole uscata, ciuperci, citrice, zmeura, mere si pere.

Dieta alimentara o poti dubla cu tratamentul pe baza de plante, care regleaza cantitatea de grasime de la nivelul pielii. Papadia, trifoiul sau galbenelele iti sunt de mare ajutor.

Taratele pot fi folosite precum o masca abraziva, in fiecare seara, dupa baia fierbinte, atunci cand porii sunt deschisi. Urmeaza tratamentul in fiecare zi, iar intr-o saptamana primele rezultate se vor observa. Inlocuieste lotiunea ta de fata cu sucul unei lamai, cu care speli tenul in fiecare dimineata.

Aloe vera face minuni pentru excesul de grasime. Curata fata seara, inainte de culcare, cu o frunza de aloe si pielea ta isi va restabili echilibrul natural.

Menta actioneaza precum un tonic. Are si rol dezinfectant si curata in profunzime tenul imbacsit, predispus acneei din cauza excesului de grasime. Foloseste frunzele proaspete de menta dimineata, dupa ce te-ai spalat cu sucul unei lamai si vei simti cum pielea ta isi va reveni dupa doar cateva zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#seboree remedii, #acnee remedii, #cosuri remedii naturiste , #grasimi