Alimente sanatoase care pot deveni periculoase

Joi, 25 Martie 2010, ora 08:38
4215 citiri
Alimente sanatoase care pot deveni periculoase
Foto: womenshealthmag.com

Alimentatia sanatoasa este proprie fiecarei persoane, in functie de ritmul digestiei, obiceiurile de miscare si gusturile alimentare. Exista insa cateva principii generale ale regimului alimentar, dar si mancaruri si gustari despre care se spune ca sunt sanatoase, dar in realitate pot fi daunatoare digestiei.

Sandvisul de la pachet este sanatos, sunt de parere unii specialisti. Nu uita insa ca este sanatos obiceiul de a consuma ceva pe tot parcursul zilei, in detrimentul singurei mese bogate de seara. Deci nu orice sandvis este sanatos, iar cel care contine multa carne, sunca si margarina cu atat mai putin, informeaza womenshealthmag.com.

Sucurile de fructe sunt si ele recomandate pentru prima masa a zilei sau intre mese. Exista combinatii de fructe insa cu un continut caloric ridicat care nu numai ca sunt daunatoare greutatii tale, dar incetinesc si digestia. Sucul obtinut din banane si capsuni este un bun exemplu de combinatie de fructe cu multe calorii.

Pestele este ideal pentru orice masa. Dar, daca se consuma prajit sau sub forma de snitel, cu mult ou, gris si sare, pestele sanatos se transforma intr-un aliment periculos, cu multe calorii si grasimi.

Prima masa a zilei este foarte importanta. Croissantul de dimineata, pe care il consumi intotdeauna alaturi de cana de lapte si omleta, poate sa se transforme intr-un inamic al siluetei tale. Fie optezi numai pentru omleta, fie pentru cana de lapte si croissantul delicios fara crema.

Exista persoane care sunt de parere ca mancarea chinezeasca nu numai ca este sanatoasa, prin condimentele continute care grabesc digestia, dar ajuta si la eliminarea kilogramelor in plus. De regula, acest tip de mancare contine si multe grasimi, iar alaturi de condimente si sarea continuta este pe masura. Consumata cu regularitate, mancarea chinezeasca poate dauna pe termen lung sanatatii tale.

Daca vrei sa mananci pizza si optezi pentru cea vegetala, trebuie sa stii ca este doar o parere ca acest aliment este sanatos pentru ca are multe legume si deloc carne. In realitate, grasimile continute sunt mai periculoase decat carnea cu care o poti inlocui, iar legumele pe care le contine de multe ori nu sunt proaspete ci congelate si astfel aceste produse sunt daunatoare digestiei tale.

Supa este ideala pentru pranz. Face minuni pentru stomac, senzatia de satietate se instaleaza rapid, dar trebuie sa stii ca o supa cu un continut ridicat de potasiu poate fi un aliment periculos. Astfel, alege atent legumele continute, nu amesteca pastele cu carnea in supa ta si nu uita de rosii, absolut necesare pentru a echilibra continutul caloric si de minerale al supei sanatoase.

Pastele vegetale sunt sanatoase pentru ca au un continut caloric echilibrat si recomandat pentru orice masa de pranz. Nu uita ca daca adaugi putin ou si ulei, pastele sanatoase vor contine si maioneza in acest fel, iar grasimile pranzului tau delicios il vor transforma intr-o gustare daunatoare regimului tau.

Nu uita ca orice aliment sanatos se poate transforma rapid intr-un inamic al dietei daca il vei prepara cu mult ulei, sare si vei opta pentru combinatii calorice care iti pot ingreuna digestia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente sanatoase periculoase, #combinatii periculoase mancare, #grasimi excesive mancare , #grasimi